Yunet
 

Privreda

Nova poslovna jedinica kompanije Kite d.o.o. otvorena u Sremskoj Mitrovici

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 8. jun 2022. • 14:36 •

Nova poslovna jedinica kompanije Kite d.o.o. otvorena u Sremskoj Mitrovici

Uz intoniranje himni Mađarske i Srbije i presecanje vrpce, nova poslovna jedinica kompanije KITE DOO otvorena je u Sremskoj Mitrovici. U pitanju je logistički centar najveće svetske kompanije u proizvodnji poljoprivrednih mašina, američki „Džon Dir“, čiji je glavni zadatak veća zastupljenost najmodernije poljoprivredne tehnologije, uz adaptaciju u lokalnim uslovima.

Nova poslovna jedinica kompanije KITE DOO u Sremskoj Mitrovici izgrađena je zahvaljujući programu investicione pomoći za Zapadni Balkan, Mađarske agencije za promociju izvoza – HEPA, koji je pokrenulo Ministarstvo spoljnih poslova u Mađarskoj.

Plan je da ova poslovna jedinica postane značajna tačka na agrarnoj mapi Srbije, dajući novi impuls sveukupnom razvoju domaće poljoprivrede.

Poslovna jedinica u Sremskoj Mitrovici je kompleks objekata površine 1.000 m2, a celokupan prostor, obuhvata površinu 2,1 ha. Kompleks sadrži kancelarijske prostorije, izložbeni prostor i servisnu radionicu. Zatvoren skladišni prostor, koji će se koristiti kako za rezervne delove, opremu, tako i proizvode iz sektora agronomije, izgrađen je na površini 100 m2. Osim ovoga, u okviru kompleksa u Sremskoj Mitrovici obezbeđen je i prostor površine 1.000 m2 namenjen za skladištenje mašina na otvorenom i demonstraciju mašina.

U novoj poslovnoj jedinici otvoreno je i šest novih radnih mesta

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena