Yunet
 

Sport

Nove medalje za karate klub „Sirmium”

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 1. novembar 2021. • 09:11 •

Nove medalje za karate klub „Sirmium”

U nedelju 24. oktobra u Beočinu je održan je 23. Karate KUP Vojvodine u organizaciji Karate kluba „Cement“. Na takmičenju je učestvovalo 23 kluba sa preko 240 takmičara, među njima su i 24 takmičara Karate kluba „Sirmijum“.

U generalnom plasmanu Karate klub „Sirmijum“ je osvojio prvo mesto sa osvojenih 28 medalja, od toga 19 zlatnih, sedam srebrnih i dve bronzane. Za najboljeg takmičara u muškoj konkurenciji svih uzrasnih kategorija, prvo mesto osvojio je Nemanja Žunić, dok je u ženskoj konkurenciji drugo mesto osvojila Đurđina Ilić.

Zlatne medalje osvojili su: Luka Petrović, Teodora Popović, Anđela Parović, Vojin Jovanović, Lazar Korizma, Bogdan Milićević, Vukašin Krivošija, Luka Jokić, Jelena Tomić, Nemanja Žunić, Lazar Miljković, Mila Miljković. Srebrnu medalju osvojili su: Teodor Simovljevic, Milica Stanojević, Andrej Aćimović, Jovan Vojnovic, Đurđina Ilić, Aleksa Milićević, Mladen Marković i bronzanu medalju osvojili su: Tea Stanojević, Vuk Vojnovic, Vladimir Birovljev, Leon Simovljevic, Maša Krivošija.

Stručni štab Karate kluba „Sirmijum“ je prezadovoljan ovim takmičenjem, s obzirom na to da je pandemija smanjila broj prisutnih takmičara na treninzima i takmičenjima.

Podsetimo da je u avgustu Letenka je bila mesto okupljanja takmičara na karate seminaru, kojim je rukovodio prof. Dušan Dačić, nosilac crnog pojasa deveti dan. Na seminaru su učestvovali najuspešniji takmičari „Sirmijuma“ koji su polagali za majstorsko zvanje crni pojas prvi dan i pokazali se kao najspremniji na tom ispitu. Za crni pojas položili su: Vuk Petrović, Mila Miljković, Lazar Miljković, Nina Dragojlović, Tijana Ivković, Stefan Tomić, Vladimir Pavlešin i Igor Spahić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad