Yunet
 

Sport

Ulaganje u mlade i sport se isplati

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 14. mart 2022. • 09:41 •

Ulaganje u mlade i sport se isplati

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i pokrajinski sekreatr za sport Dane Basta boravili su u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici, u okviru koje su obišli Fudbalski klub „Zeka Buljubaša“ u Ravnju i Osnovnu školu „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku.

Osnovna škola „Triva Vitasović“ u Laćarku treća je škola na teritoriji Grada koja je u poslednje tri godine dobila na poklon sportsku opremu i rekvizite.

Udovičić je tom prilikom istakao da je cilj ovakvih poseta da se pošalje poruku da je Ministarstvu podjednako važan svaki grad i svaka opština i to da svako dete ima jednako najbolje uslove da zavoli sport.

-280 miliona dinara, ili 7,5 odsto lokalnog budžeta u Sremskoj Mitrovici se izdvaja za sport i omladinu što pokazuje da Sremska Mitrovica kroz svoje delovanje i te kako vodi računa o mladima i sportu – izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Cilj nam je da motivišemo sve, posebno najmlađe čiji su nam osmesi najjača pokretačka energija, da uvrste sport u svoju svakodnevnicu i da Srbija koja sport živi i slavi u svakom svom kutku ima najbolje opremljena mesta u kojima stasavaju šampioni, zaključio je ministar omladine i sporta.

U ime lokalne samouprave na poklonima se zahvalila gradonačelnica Svetlana Milovanović, koja je izrazila nadu da će se dosadašnja dobra saradnja sa republičkim i pokrajinskim organima nastaviti i ubuduće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad