Yunet
 

Sport

Radno obeležavanje desetogodišnjice

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 16. mart 2022. • 11:05 •

Radno obeležavanje desetogodišnjice

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica nedavno je obeležio jubilarnu, desetu godinu svog postojanja.

Osnovan je 9. marta 2012. godine i za deset godina postao je lider u radu sa decom školskog uzrasta i prvi savez u Srbiji po broju organizovanih takmičenja i realizovanih programa za najmlađe.

Na čelu Saveza, kao generalni sekretar, u proteklih deset godina nalazi se Nemanja Crnic, koji se za Gradsku M televiziju osvrnuo na protekli period.

“Krenuli smo od nule te 2012. godine, ali uz ogromnu podršku i razumevanje lokalne samouprave. Formiranje Saveza inicirao je tadašnji gradonačelnik gospodin Branislav Nedimovic. Od prvog dana fokus našeg rada su deca školskog uzrasta i po tome smo daleko poznati”, rekao je Crnic.

On je dodao da vremena za slavlje nemaju, jer je trenutno u toku realizacija projekta “100 dana za 100 % dece u sportu”, u okviru kojeg se svakodnevno organizuju takmičenja za mitrovačke učenike.

Naglasivši da je Sremska Mitrovica oduvek bila grad sporta, Crnić je rekao i da je zadovoljan dosadašnjim radom Saveza, ali da uvek može bolje.

“Čitav tim sportskih radnika uključen je u rad Saveza. Svakodnevno se trudimo da unapredimo naš rad i da motivišemo decu da se bave sportom”, rekao je Crnic i dodao da procenat dece osnovnoškolskog uzrasta, koja se na teritoriji Grada bave sportom trenutno iznosi 56,7 odsto.

“Procenat dece osnovnoškolskog uzrasta koja se na teritoriji našeg grada bave sportom trenutno je 56,7 odsto, što i nije loše, ali mi taj procenat želimo da povećamo, jer prostora za tako nešto u Sremskoj Mitrovici i te kako ima. Tu su i organizacije takmičenja koja su na izuzetno visokom nivou, ali ćemo se truditi da i to podignemo za stepenik više”, rekao je Crnić i dodao da veruje da će Sremska Mitrovica i u godinama koje dolaze ostati grad sporta i uspešnih sportista.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena