Yunet
 

Sport

Nove prostorije bokserskog kluba Srem

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 17. april 2022. • 09:25 •

Nove prostorije bokserskog kluba Srem

Nove prostorije trening centra Bokserskog kluba „Srem” svečano su otvorene u Sremskoj Mitrovici. Otvaranju su prisustvovali predstavnici gradske uprave, Bokserskog saveza Srbije, Gradskog sportskog saveza i udruženja.

Bokserski klub „Srem” postoji od 1946. godine i među prvim je osnovanim bokserskim klubovima u tadašnjoj Jugoslaviji. Godinama unazad bokseri „Srema” treniraju u Poslovno-sportskom centru „Pinki” u improvizovanom magacinskom prostoru. Sada će privremene prostorije za trening zameniti stalnim, novim, opremljenim za tu svrhu.

Trening centar je opremljen po svim najvišim standardima ali svakako pomoć i podrška u vidu opreme i rekvizita uvek je dobrodošla i nije na odmet, stoga će lokalna samouprava i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica stati iza kluba, biti uvek na raspolaganju, pružiti svaku vrstu moguće pomoći i podrške, kao što podržavaju rad svih sportskih klubova i svih svojih sportista, izjavio je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije rekao je da Bokserski klub „Srem” posle dugo godina ponovo ima adekvatne prostorije, pre svega zbog kvalitetne saradnje sa lokalnom samoupravom. Bokserski savez Srbije i klub uspeli su da obezbede ove prostorije i da ih potpuno opremimo za kvalitetno i vrhunsko bavljenje bokserskim sportom.

– Nadam se da ćemo u narednom periodu imati kvalitetnu školu boksa da ponovo Srem ima šampione i šampionke i u bokserskom sportu. Već tokom leta ćemo da organizujemo boksersku manifestaciju u dogovoru sa lokalnom samoupravom i to će biti jedan spektakl. Verujem da će bokseri i bokserke iz ovog kluba biti ponos, ne samo Sremske Mitrovice, već cele Srbije i da će, verujem, iz ove sale izlaziti mnogo plemenitiji ljudi nego što u nju uđu jer će izgraditi, ne samo svoje telo, već i svoj duh i karakter, što je najvažnije da će i životu moći da gledaju u oči nakon svih ovih lekcija koje nauče – rekao je Borovčanin.

Članovi Bokserskog kluba „Srem” od sada će moći da treniraju u novim, uređenim prostorijama, na Bulevaru Konstantina Velikog br. 4, a upis novih članova je uvek u toku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad