Yunet
 

Sport

Treking po Mačvi

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 15. april 2024. • 10:29 •

Treking po Mačvi

Specijalni rezervat prirode Zasavica, startna je i ciljna tačka treking trke u organizaciji Planinarsko – alpinističkog kluba „Čivija” iz Šapca i Komisije za planinarski treking Planinarskog saveza Vojvodine.

Kako je u ime domaćina istakao Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, mnogi se bave trekingom a da to ni ne znaju. Dovoljno je da u prirodi prošetate ili protrčite nešto dužu deonicu i eto vas među trekerima. To važi za treking kao hobi i rekreaciju, ali ako su te deonice dužine 10, 20, 30 ili više kilometara onda se već radi o trekingu kao sportu, nešto zahtevnijem i napornijem. Ono što je karakteristika trekinga i kao sporta i kao rekreacije jeste da se odvija u prirodi – šuma, livada, makadam, pašnjak, a gde ima lepše prirode od rezervata prirode u Zasavici.

Stoga su Mitrovica i Zasavica ponosni domaćin trećeg kola vojvođanske treking lige, a Dabrov most u Zasavici, Gajića ćuprija u Radenkoviću i Zekin grm u Ravnju, samo su neke od kontrolnih tačaka treking staza dužine 13.2, 12 i 36.7 km.

Samardžić je svim trekerima, i takmičarima i rekreativcima poželeo dobro druženje, uživanje u mačvanskim prirodnim lepotama i da još dugo godina koračaju ovim stazama.

Info: sirmiuminfo.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena