Yunet
 

Turizam

Šetnjom kroz Sremsku Mitrovicu obeležen Dan turističkih vodiča

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 28. februar 2022. • 09:26 •

Šetnjom kroz Sremsku Mitrovicu obeležen Dan turističkih vodiča

Besplatnom turističkom turom kroz Sremsku Mitrovicu, turistički vodiči grada na Savi, proteklog vikenda obeležili su svoj dan.

Šetnjom mitrovačkim ulicama i obilaskom Gradskog parka, Carske palate, Lapidarijuma Muzeja Srema, Žitnog trga, keja i Bazilike, licencirani vodiči upoznali su zainteresovane sugrađane, ali i posetioce Sremske Mitrovice, sa istorijom, spomenicima kulture, kao i znamenitim ličnostima jednog od najstarijih evropskih gradova.

Sa ciljem očuvanja epiteta ambasadora Sremske Mitrovice i uz želje da ostanu čuvari i tumači istorije, kulture, tradicije i običaja, Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica podržala je ovaj događaj, a prema rečima Dušana Drče, direktora Turističke organizacije, slične aktivnosti nastaviće se i u narednom periodu.

“Iskorio bih ovu priliku da čestitam mitrovačkim turističkim vodičima njihov dan. Grad Sremska Mitrovica trenutno ima 20 licenciranih vodiča, koji će svake subote dežurati u Turističkom info centru, kako bi bili na raspolaganju svim zainteresovanim Mitrovčanima, ali i posetiocima našeg grada”, rekao je Drča i dodao da je Sremska Mitrovica grad sa ogromnim turističkim potencijalom i da je izgradnja Turističkog info centra veliki korak napred.

Podsećamo, da vaš turistički obilazak možete započeti u Turističkom info centru, koji radi svakog radnog dana od 7 do 17 časova, subotom od 9 do 15 časova, kao i nedeljom za organizovane turističke posete.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena