Yunet
 

Turizam

Mitrovačka vina na sajmu „Vinitaly“

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 12. april 2022. • 10:32 •

Mitrovačka vina na sajmu „Vinitaly“

U Veroni se od 10. do 13. aprila po 54. put održava „Vinitaly“, najveći italijanski sajam vina. Ovaj sajam je jedan od glavnih događaja u oblasti vina, koji okuplja brojne izlagače i posetioce, a ove godine, u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine, predstaviće se i vinarije iz Vojvodine, među njima i jedna mitrovačka – „Probus vineyards“.

„Probus vineyards“ je nova, moderna, porodična vinarija koja se nalazi u Velikim Radincima, sa vinogorjem na „Šuljamačkoj glavici“. Vinogradi su okruženi Fruškom gorom sa jedne, i panoramom Srema sa druge strane. Južni položaj vinograda na 260 metara nadmorske visine, omogućava dobru osunčanost i provetrenost tokom cele godine, što smanjuje broj prskanja vinove loze na minimum.

Vinarija je usmerena na ekološku proizvodnju uz minimalnu upotrebu enoloških sredstava, teži prirodnoj ravnoteži sa ciljem da sačuva autentičnost vina, pod uticajemj tla, mikroklime uz najkvalitetnije sorte grožđa.

Na sajmu je učešće uzelo još nekoliko sremskih i fruškogorskih vinarija – „Belo brdo“ iz Čerevića, „Deurić“ iz Male Remete, „Fruškogorski vinogradi“ iz Banoštora, „Erdevik“ iz Erdevika i „Molovin“ iz Šida.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad