Yunet
 

Zdravlje

Svetski dan zdravlja

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 4. april 2024. • 09:57 •

Svetski dan zdravlja

Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7.aprila, pod sloganom „Moje zdravlje, moje pravo“, Dom Zdravlja Sremska Mitrovica u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje organizuje preventivne preglede na kardiovaskularne bolesti. Pregledi će se obavljati u prostorijama Druge zdravstvene stanice (Petra Preradovića 2, Sremska Mitrovica), 7.aprila, u periodu od 8 do 16 časova.

Pregledi će podrazumevati: EКG, merenje šećera u krvi, merenje krvnog pritiska i opšti pregled lekara. Na pregled mogu doći svi zainteresovani, nije potrebna zdravstvena knjižica, niti je potrebno zakazivanje. U ponedeljak 8.aprila nastavljaju se aktivnosti povodom Svetskog dana zdravlja na Trgu Ćire Milekića i y Gradskom parku, u periodu od 8 do 11 časova.

Organizatori događaja su Grad Sremska Mitrovica, Dom zdravlja Sremska Mitrovica, a biće uključeni i mitrovački Zavod za javno zdravlje, Crveni krst, Кancelarija za mlade i Srednja medicinska škola „Draginja Nikšić“. Na terasi Turističkog info centra vršiće se preventivni pregledi na kardio-metaboličke bolesti, pregledi stomatologa, pregledi nutricioniste sa savetom o zdravoj ishrani. Biće izloženi i proizvodi smera faramaceutski tehničar SMŠ „Draginja Nikšić“ i organizovana dečija radionica “Osmehom do zdravlja, bojama do zabave”, kao i stomatološki pregledi za decu.

Preventivni pregledi su put ka očuvanju i unapređenju zdravlja pojedinca, a samim tim i društvene zajednice u celini. Ranim otkrivanjem poremećaja zdravlja omogućavamo i povoljan ishod lečenja

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena