Yunet
 

Društvo

Detelinara od srca pevala za devojčicu sa posebnim potrebama

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. septembar 2021. • 16:13 •

Detelinara od srca pevala za devojčicu sa posebnim potrebama

Humanitarna manifestacija “Srcem i muzikom za Detelinaru”, održana je po šesti put u utorak 21. septembra ispred robne kuće na Detelinari u Ulici Milenka Grčića.

Novosađani su tom prilikom obezbedili 125.000 dinara za četvorodišnju Galinu Grnju kojoj je dijagnostifikovana mikrocefalija, rascep mekog nepca i epilepsija.
Prisutne su zabavljali dečji horovi, a gosti večeri bili su bendovi Bubika& Krug company i Tragovi prošlosti. Deo događaja bio je i humanitarni bazar kao i likovne radionice za najmlađe.
Galini su nepca operisana, ali i dalje ne zna da žvaće pa su joj potrebne orofacijalne vežbe. Pošto ima problem sa smanjenom telesnom masom, mora se pratiti od strane nutricioniste i gastroenterologa i potrebni su joj suplementi koji će joj pomoći na dobijanju telesne mase. Do kraja godine bi trebalo da ode u Rusiju na operaciju - fibrotomiju, koja će joj pomoći i u smanjenju spazma i omogućiti kvalitetniji život. Da bi imala svetlu budućnost i da bi iz nje izvukli maksimum, potrebni su joj svakodnevni fizikalni, defektološki i logopedski tretmani. Takođe su potrebna sredstva za specijalističke preglede, nabavku Botulinuma i aplikaciju leka, obuke za BDA terapiju, kao i za kineziterapiju, bobath i radnu terapiju.
Organizatori jučerašnjeg događaja  bili su Udruženje građana “Novi Sad”, Muzička radionica “Mi&La 021”, sportska porodica Spotisimo i grupa građana „Za bolju i lepšu Detelinaru“.
Manifestaciju su podržali Gradska uprava za kulturu, Naftachem, Karin komerc, Univerexport, Pekara Krosti, Tehniči pregled Puma, Intesect, Voda Vrnjci, Max bet, Parking servis i volonteri.
Udruženje građana “Novi Sad” je do sada u nekoliko humanitarnih akcija za Galinu Grnju sakupilo ukupno 203.384 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad