Yunet
 

Društvo

Počeli radovi na podvožnjaku u Kisačkoj

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. oktobar 2021. • 17:10 •

Počeli radovi na podvožnjaku u Kisačkoj

Radovi na izgradnji podvožnjaka u Kisačkoj ulici, u Novom Sadu, u okviru pruge za velike brzine Beograd - Novi Sad - Subotica počeli su danas, zbog čega je za drumski saobraćaj zatvoren Kisački podvožnjak u Novom Sadu.

Imajući u vidu da postojeći most u Kisačkoj ulici ne zadovoljava standarde za saobraćaj vozova za velike brzine do 200 km/sat, projektom je predviđeno rušenje postojećeg i izgradnja novog mosta na ovoj lokaciji, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije".
Imajući u vidu da je Kisačka ulica jedna od prometnijih novosadskih saobraćajnica i da se nalazi u naseljenom delu Novog Sada, zbog bezbednosti građana rušenje postojećeg podvožnjaka obavljaće se ručnim i mašinskim putem, a ne miniranjem.
Rušenje postojećeg podvožnjaka trajaće oko dvadesetak dana.
Novoprojektovani trokolosečni podvožnjak u blizini železničke stanice u Novom Sadu biće ukupne dužine oko 41 metar, visine oko četiri i po metra i šipovima dubine oko 20 metara.
Za svaki od koloseka izvedena je nezavisna kolovozna konstrukcija, koje se oslanjaju na zajedničke srednje stubove.
Za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ovog nadvožnjaka predviđena je potpuna obustava saobraćaja na delu Kisačke ulice. Drumski saobraćaj će se tokom radova preusmeravati na postojeće i novoprojektovane privremene saobraćajnice, kao i na obližnje postojeće putne prelaze u nivou.
Radove izvodi konzorcijum kineskih kompanija "China Railway International" i "China Communications Construction Company", koji radi na delu projekta izgradnje pruge za velike brzine kroz Srbiju.
Tokom jučerašnjeg dana izvođači radova su već započeli pobijanje probnih šipova u neposrednoj blizini podvožnjaka u Kisačkoj ulici, navodi se u saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije".

To­kom re­kon­struk­ci­je i iz­grad­nje pod­vo­žnja­ka u Ki­sač­koj uli­ci tra­se auto­bu­sa JGSP-a na li­ni­ja­ma 1, 15, 16, 17, 20, 31, 32, 33 i 35 će bi­ti iz­me­nje­ne.

 

 

Izvor: Tanjug

Foto: Infrastruktura Železnice Srbije / Aleksandar Milutinović

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad