Yunet
 

Društvo

Ambasador Izraela posetio Novi Sad

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. oktobar 2021. • 09:55 •

Ambasador Izraela posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Izraela u Srbiji Nj. E. Jahelom Vilanom i direktoricom Beogradskog festivala igre Ajom Jung. On im je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog njihove posete.

Zvaničnici su razgovarali o dosadašnjoj dobroj saradnji ambasade Izraela i Grada u oblastima obrazovanja, kulture, turizma i naglasili da postoje dobre osnove za pospešivanje saradnje u oblasti privrede.
 
Gradonačelnik Vučević rekao je da Grad Novi Sad ima odlične odnose sa Jevrejskom opštinom u Novom Sadu, te da zajednički uvek obeležavaju važne istorijske datume i praznike.
 
On je takođe ocenio da jevresjki i srpski narod imaju zajedničku istoriju, da su oba naroda stradalnička i da su Jevreji gradili identitet Novog Sada.
 
Vučević je ocenio da je saradnja Grada sa Beogradskim festivalom igre omogućila da i Novosađani uživaju u vrhunskim baletskim predstavama iz celog sveta, i na sastanku je konstatovano da će zajednički projekti biti realizovani i u budućnosti.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad