Yunet
 

Društvo

Ambasador Meksika posetio Novi Sad

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 14. oktobar 2021. • 12:26 •

Ambasador Meksika posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Meksika Nj. E. Karlosom Feliksom. Gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu, a zvaničnici su razgovarali o modalitetima za jačanje pobratimske saradnje između Novog Sada i Toluke.

Oni su se osvrnuli na nedavno obeleženu 75. godišnjicu  bilateralnih odnosa Republike Srbije i Meksika, ocenivši da postoje brojne veze između dve države koje su uvek podržavale jedna drugu u spoljnopolitičkim odnosima.
 
Bratimljenje Novog Sada i Toluke oni su kvalifikovali kao važan segment u produbljivanju veza Meksika i Srbije, istakavši da postoji dobra osnova da se zajedničke aktivnosti u oblastima trgovine, investicija, obrazovanja, kulture, nauke i tehnologije, sporta, turizma, klimatskih promena i kulture intenziviraju.
 
Kako je zaključeno na sastanku, odnose između Srbije i Meksika karakterišu međusobno razumevanje, poštovanje i podrška, što uliva poverenje da će značajni zajednički projekti u vitalnim oblastima za građane dveju zemalja, biti realizovani u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.

 

foto: Grad Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad