Yunet
 

Društvo

Održana tribina u okviru projekta „Borci veterani potomcima“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 30. oktobar 2021. • 18:39 •

Održana tribina u okviru projekta „Borci veterani potomcima“

U cilju pravilnog prezentovanja i približavanja svog rada širem auditorijumu, Savez udruženja boraca Srbije u okviru projekta „Borci veterani potomcima“ organizuje tribine pod naslovom „Upoznajmo se – SUBOS“, a na novosadskoj tribini održanoj u Arhivu Vojvodine, prisutne je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler.

- Novosađani imaju posebno poštovanje i  ponosni su na sve one koji su se borili sa našu zemlju. Izuzetno je važno da se taj osećaj prenese na buduće generacije, što i jeste jedan od ciljeva današnje tribine. Postojanje krovne organizacije koja već dve godine okuplja udruženja pripadnika vojske, policije i svih onih koji su se borili za našu državu i državni poredak je izuzetno značajno i zaslužuje podršku. Na nama je da takva udruženja, u skladu sa mogućnostima, podržimo, a na njima je da nastave da se bore za svoje ciljeve - rekao je Ivan Siler poželevši puno uspeha i sreće članovima SUBOS-a u daljem radu.
Tom prilikom prisutnima su se obratili i predsednik Skupštine SUBOS, general policije u penziji Goran Radosavljević Guri, predsednik SUBOS, brigadni genaral u penziji Ilija Todorov, kao i direktor Fondacije srpskih boraca Mile Karanović. Oni su se zahvalili na pomoći koju dobijaju od Ministarstva odbrane, kao i za ukazanu podršku od strane Grada Novog Sada. Naglasili su da su razlozi za formiranje ove organizacije bili da se da okupe boračka udruženja u zajedničkoj borbi za bolji socijalno-ekonomski položaj, lakše lečenje, kao i za humanitarnu pomoć porodicama boraca i ratnih vojnih invalida. Takođe, rečeno je i da je posebna pažnja u radu ovog udruženja usmerena na projekte koji za cilj imaju negovanje tradicije, očuvanje sećanja na žrtve ratova devedesetih i stradale tokom NATO agresije na Srbiju. Prema njihovim rečima, posebnu pažnju u budućnosti treba posvetiti humanitarnoj brizi i pružanju pomoći porodicama boraca i ratnih invalida.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena