Yunet
 

Društvo

Vučević: Grejanje u Novom Sadu je potpuno normalizovano

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. novembar 2021. • 09:21 •

Vučević: Grejanje  u Novom Sadu je potpuno normalizovano

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada je povodom najnovije situacije sa gasom usled havarije u Bugarskoj rekao da grejanje u vojvođanskoj prestonici normalizovano.

On je za jutarnji program televizija Prva rekao da je jučerašnja havarija  bila van naših domašaja.
-Kada kažem domašaja ne mislim samo na Novi Sad, mislim i na teritoriju Republike Srbije. U pitanju kako je Srbijagas objavio havarija u Bugarskoj koja je prekinula isporuku gasa ka Srbiji i ka Rumuniji. Juče smo dobili dopis od toplana da prestaje isporuka gasa. Srećna okolnost u tim događajima je da su juče bile visoke tempterature. Da ne dužim mnogo, juče je u 16, časova vraćen gas u tokove ka Novom Sadu, a mis smo u 18 časova vratili grejanje u celom gradu – rekao je Vučević.

Imamo i alternativne izvore snadbevanja

Gradonačelnik je podvukao da što se tiče potencijalnih drugih havarija Novosadska toplana  prva toplana u Srbiji koja je potpuno prešla na gas.
 -Imamo i alternativne izvore snadbevanja , mazut odnosno lož ulje, imamo u rezervoarima pripremljenje količime.  Tako ako se ne daj bože dođe do sličnih situacija u budućnsti koristili bi ove alternativne izvore snadbevanja.
Odgovarajući na pitanje novinara da li se čuo sa direktorom Srbijagasa Dušanom Bajatović odgovorio je potvrdno.
- Da čuli smo više puta i hvala Srbijagasu na velikom angažmanu i činjenici da su vrlo brzo uspostavili snadbevanje gasom iz pravca Mađarske. Jučeranji dan smo iskoristili da se prespojimo sa termoelektranom toplanom Novi Sad kao delom EPS.  Inače greanje je ove godine krenulo 24. septembra što je neubičajno rano i nisimo korgovali cenu. Užasno nam je teđko da izdržimo ovu cenu, ali držaimo je i dalje zbog čitavog poremećaja na tržištu energenata  u Evropi i svetu.

O kovid propusnicama, Novi Sad rekoreder po broju vakcinisanih  


Vučević je odgovorio i na pitanje kako funkcionišu kovid propusnice u Novom Sadu.
- Grad Novi Sad je rekoreder po broju vakcinisanih sa 59 odsto. Što se tiče kovid propusnica bilo je dosta aktivnosti tokom vikenda, kontrolosano je 32 objekta, od čega 22 radilo posle deset sati , a u pet objekata je bilo propusta gde su lizrečene kazne i ka pravnim i ka fizičkim licima. Moram da kažem da proveravanje kovid propusnica nije nikakav teror , dužni smo da sporevedemo propisane mere. Mere su u interesu svih nas i usmerene su na zdravlje građana. Želimo da stavimo pod kotrolu epidemiološku situaciju, a da s druge strane ne zatvorimo život. Ali činjenica je da imamo veliki broj inficiranih, na bolničkom lečenju -  zaključio je on.

 

Izvor:Tv Prva

Foto: Instagram milosvucevic_gradonacelnik

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad