Yunet
 

Društvo

Vežba „SISTEM 2021“ sutra i u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. novembar 2021. • 13:12 •

Vežba „SISTEM  2021“ sutra i u Novom Sadu

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u petak 5. novembra 2021. godine, organizuje operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama.

Vežba „SISTEM  2021“, u  kojoj će učestvovati oko 8.000 ljudi, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko - tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu.
Vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.
Učesnici vežbe su  pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.
Pomenuta vežba je planirana da se održi istovremeno na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.
Vežba počinje u 10 časova, ispred Rafinerije nafte u  Novom Sadu, a zatim će se odvijati na još četiri lokacije: na Kanalu DTD, u naselju između Šangaja i Rafinerije, kod okretnice autobusa u Šangaju i na Slanoj bari, na platou između crkve i fudbalskog terena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena