Yunet
 

Društvo

Vučević: O prijateljstvu Srba i Rumuna svedoče generacije Novosađana

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. decembar 2021. • 20:25 •

Vučević: O prijateljstvu Srba i Rumuna svedoče generacije Novosađana

O tradicionalnom prijateljstvu i saradnji naša dva naroda svedoče generacije i generacije Novosađana, svedoče brojna mesta u našem lepom gradu, svedoči živ jezik i slika na programu Pokrajinskog javnog servisa i drugih medija, u školama, pozorištima, bibliotekama ...

Još više su nas zbližile velike šanse koje su nam donela nova vremena, za nas jedan od najvažnijih projekata Evropska prestonica kulture za 2021.godinu. To je postalo zajednički imenilac za nastavak kulturne, istorijske i ekonomske bliskosti i povezanost dva grada, Novog Sada i Temišvara, dva grada pobednika, dva grada prestonice, ali prvenstveno dva bratska grada ..
I jako sam uzbuđen zbog svega onoga što nas očekuje u 2022. Predstavljamo se zajedno, u svoj lepoti naše multikulturalnosti, u svim bojama naše multikonfensionalnosti .. I videće cela Evropa kakvo se blago neguje u Novom Sadu
Mi nastavljamo da unapređujemo našu saradnju, da negujemo tradiciju i običaje, da se sećamo prošlih vremena i da čvrsto verujemo u sve projekte koji će Novi Sad učiniti još ekonomski snažnijim i uspešnijim.
Dragi prijatelji, u ime svih Novosađana čestitam nacionalni dan Rumunije- srećan dan ujedinjenja!Fericita zi mare a uniunii!, napiaso je Vučević.

 

Foto: Instagram milosvucevic_gradonacelnik

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad