Yunet
 

Društvo

Pokrajinska vlada nagradila najuspešnije učenike i njihove mentore

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. decembar 2021. • 14:07 •

Pokrajinska vlada nagradila najuspešnije učenike i njihove mentore

U Pokrajinskoj vladi danas su uručene diplome i nagrade najuspešnijim učenicima i njihovim mentorima sa teritorije AP Vojvodine „Talenti 2021“ za vrhunske rezultate postignute tokom protekle školske godine na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Troje darovitih učenika dobilo je specijalne nagrade s novčanim iznosima, dok je njih 70 dobilo diplome s pojedinačnim novčanim nagradama. Diplome i novčane nagrade dobilo je i njihovih 60 mentora, a dodeljene su i pohvale za 144 učenika.
„Vi ste slika naše budućnosti. Srećni smo što imamo darovite učenike koji tokom školovanja ostvaruju izuzetne rezultate jer će upravo oni jednog dana, svojim znanjem, radom, odgovornošću i stvaralaštvom, voditi ovu zemlju i graditi naše društvo u budućnosti“, rekao je predsednik Mirović.
On je naveo da je dužnost i obaveza Pokrajinske vlade i celog društva da podstiču trud i znanje najuspešnijih i najboljih.
„Na ovaj način želimo da motivišemo đake da nastave vredno da uče, da podstaknemo njihovo stvaralaštvo kako bi i kasnije, na fakultetima, postizali vrhunske rezultate“, izjavio je Mirović, istakavši da je plan da u narednoj godini za ovu namenu bude izdvojeno znatno više sredstava.
Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena