Yunet
 

Društvo

Priprema za niske temperature u JKP „Gradsko zelenilo“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. decembar 2021. • 13:41 •

Priprema za niske temperature u JKP „Gradsko zelenilo“

I JKP „Gradsko zelenilo“ spremno dočekuje temperature ispod nule i prvi sneg. Prilazi mostovima, svi mostovi i pešačke staze na njima, autobuska stajališta, svi novosadski parkovi, Petrovaradinska tvrđava i pojedini trgovi u Novom Sadu u nadležnosti su Zimske službe ovog preduzeća.

JKP „Gradsko zelenilo“ spremno je za zimske dane kada je reč o ljudstvu i mehanizaciji. U slučajevima kad je Zimska služba ovog preduzeća potrebna na terenu ona raspolaže sa više od 140 radnika i oko 50 mašina, od kamiona do onih manjih koje posipaju so i čiste sneg.
Iz Gradskog zelenila kažu da stalno unapređuju komunikaciju sa građanima. Oni mogu da im se obrate putem telefona koji se nalazi na sajtu preduzeća www.zelenilo.com, ali i društvenih mreža, fb i inst, na kojima su aktivni, ukoliko se ukaže potreba i nastne problem u zimskim danima.

Prema prognozi meteorologa ova zima bi trebalo da bude jača i oštrija nego prethodnih godina, a prvi sneg već je pao u planinskim predelima. Kada je reč o Novom Sadu po najavama prve pahulje videćemo već sledeće nedelje, a iz Zelenila podsećaju da su spremni, imaju dovoljno ljudi i mehanizacije kao i potrebne količine soli.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena