Yunet
 

Društvo

Vučić: Autoput Ruma-Šabac otvaramo do polovine 2023.

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. decembar 2021. • 14:55 •

Vučić: Autoput Ruma-Šabac otvaramo do polovine 2023.

Ceo autoput Ruma-Šabac trebalo bi da otvorimo do polovine 2023. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na mostu na Savi kod Šapca.

Vučić je rekao da je primetan neverovatan napredak u odnosu na pre šest meseci i na pre godinu dana kada je obilazio radove.

On je ponovio da će se novim koridorom od Šapca do Beograda stizati za nekih 40 ili 45 minuta autoputem.

"Ovde gradimo potpuno novi auto-put da bismo zaobišli sela, i sada će biti neuporedivo brže", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao kako se nalaze na samo dva kilometara od mesta gde su pre sedam dana "batinaši tukli ljude i time se hvalili".

Ukazao je i da je sve veći broj stranaca koji rade, uglavnom Indijaca, Bangladešanaca i Turaka, a u drugim poslovima i Filipinaca.

Ocenio je da je novi autoput za Srem i Mačvu nešto neverovatno, "druga dimenzija".

"Velika stvar za našu zemlju. Mnogo para, ali dobro rade Azerbejdžanci. Platili smosve iz budžeta i zato sam ponosan, to pokazuje snagu Srbije. Srce treperi, milina kada vidite kako se gradi u našoj zemlji sve što nije rađeno godinama", rekao je Vučić, koji je ovom prilikom razgovarao sa radnicima o njihovom statusu i pravima.

Ranije je najavljeno da će autoput Ruma-Šabac biti završen do oktobra 2023. godine, a Šabac-Loznica do kraja oktobra 2024. godine.

Novi most preko Save kod Šapca je najvažniji i najzahtevniji objekat na trasi budućeg autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Novi most preko Save kod Šapca bice dug ukupno 1,3 kilometra (sa tzv. navoznim rampama) i predstavlja jednu od tri deonice ovog projekta.

Ceo projekat Ruma-Šabac-Loznica vredan je 467,5 miliona evra, a ukupna dužina autoputa i brze saobracajnice je 77 km.

Ovaj put važan je ne samo za ovaj kraj, za blizu 600.000 ljudi u Macvanskom i Sremskom okrugu, koje direktno povezuje.

Ovaj put je i najkraća veza između Beograda i Novog sada sa BiH i Republikom Srpskom preko graničnog prelaza Badovinci (Pavlovica cuprija) i dalje prema Bijeljini ili prelaza Trbušnica kod Loznice.

Na auto-put i brzu saobracajnicu Ruma-Šabac-Loznica (77 km) nadovezaće se Fruškogorski koridor koji povezuje Novi Sad i Rumu (45,4 km), što će činiti ukupno 122,4 km nove saobraćajnice.

Izvor Tanjug   foto: Izvor: instagram.com/buducnostsrbijeav

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena