Yunet
 

Društvo

Uručeni ugovori za nabavku građevinskog materijala za izbegla, prognana i raseljena lica

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 27. decembar 2021. • 15:39 •

Uručeni ugovori za nabavku građevinskog materijala za  izbegla, prognana i raseljena lica

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas ugovore za nabavku građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja 22 porodice izbeglih, prognanih i raseljenih lica koje žive na teritoriji AP Vojvodine.

Javni poziv za dodelu ove pomoći realizovao je Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.
Uručujući ugovore, čija je ukupna vrednost nešto veća od od osam miliona dinara, sekretar Sofić je rekao da je to samo deo aktivnosti Pokrajinske vlade čiji je cilj osnaživanje izbeglih i raseljenih lica u Srbiji, kao i podrška za Srbe u regionu kojima je pomoć neophodna.
„Pokrajinska vlada će u narednom periodu još snažnije podržati rad Fonda. Tome u prilog govori podatak da je budžet Fonda za narednu, 2022. godinu, na istorijskom maksimumu. Dvostruko je uvećan u odnosu na iznos od pre pet godina, odnosno za blizu 50 odsto u odnosu na ovu godinu. Fond će pripremiti programe koji će na najbolji način pomoći kako izbeglim i raseljenim licima, tako i Srbima u regionu“, izjavio je sekretar Sofić.
Danas je dodeljena pomoć u građevinskom materijalu za 22 porodice koje žive na teritoriji Sremske Mitrovice, Bačke Palanke, Stare Pazove, Beočina, Temerina i Novog Sada. U prvoj polovini ove godine, Fond je realizovao ovaj vid pomoći za 16 korisnika u vrednosti od 6,3 miliona dinara, a oba ovakva projekta u 2021. godini ukupno su vredna više od 14 miliona dinara.
Direktor Fonda Duško Ćutilo izneo je podatak da je od svog osnivanja 2006. godine, Fond obezbedio pomoć za rešavanje stambenih potreba više od 1.300 izbeglih i raseljenih porodica na teritoriji AP Vojvodine.
„Ovu vrstu pomoći u građevinskom materijalu za poboljšanje uslova stanovanja i završetak započete izgradnje objekata dobilo je 875 porodica, a za pet stotina porodica omogućena je kupovina seoskih kuća. I u narednom periodu ćemo, sve dok  bude postojala potreba, nastaviti sa ovakvim vidom pomoći“, poručio je Ćutilo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad