Yunet
 

Društvo

Uručena donacija Sigurnoj ženskoj kući

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 30. decembar 2021. • 12:13 •

Uručena donacija Sigurnoj ženskoj kući

Donacija Sigurnoj ženskoj kući u Novom Sadu, koju je obezbedila kompanija „Mocart“, uručena je danas rukovoditeljki ove ustanove dr Nadi Padejski Šekerović.

Donacija je uručena povodom završetka akcije „16 dana aktivizma“, a tokom akcije kompanija „Mocart“ skupila je dva miliona dinara, koji će se donirati sigurnim kućama u Novom Sadu, Nišu, Prokuplju i Vranju.
Uručivanju donacije prisustvovala je zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić, kao i odbornice novosadskog parlamenta Mirjana Vasilić, Sanja Draško i Jelena Kešelj. Takođe, u poseti Sigurnoj ženskoj kući bili su i predstavnici Odbojkaškog kluba „Vojvodina“, koji je sa drugim sportskim klubovima učestvovao u sakupljanju sredstava.
- Akcija „16 dana aktivizma“ je period koji nas zapravo podseća da svih 365 dana u godini treba, kao pojedinci, da čuvamo jedni druge, ne zatvaramo oči pred nasiljem nad ženama i budemo oslonac žrtvama - poručila je zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić.
Ona se zahvalila kompaniji „Mocart“ što pokazuje društvenu odgovornost, te ocenila da će današnja donacija doprineti kvalitetnijim uslovima u Sigurnoj ženskoj kući.
- Novi Sad je jedan od gradova koji je dosta rano prepoznao svoju ulogu kada je problem porodičnog nasilja u pitanju i hrabro i odlučno stoji na strani žrtava. Svake godine se trudimo da sve više i više pažnje posvetimo podizanju javne pažnje o ovoj temi, institucionalnoj podršci i zbrinjavanju žrtava porodičnog nasilja, podršci osnaživanju žena kroz projekte ženskog preduzetništva, edukativne programe i slično. Kompanije poput „Mocarta“ i donacije poput ove današnje značajno pomažu na tom putu - zaključila je Karaić.
Predstavnik kompanije „Mocarta“ Marko Nikolovski podsetio je da je društvena odgovornost kompanije postala konstanta. On je dodao da su se akciji priključili sportski klubovi ali i sportisti, te da je šira zajednica učestvovala u prikupljanju sredstava. Najavio je da će kompanija „Mocart“ nastaviti da učestvuje u ovakvim akcijama.
Šef stručnog štaba Odbojkaškog kluba „Vojvodina“ Slobodan Boškan rekao je da je ovom klubu bilo izuzetno drago da učestvuje u akciji. On je kazao da će OK „Vojvodina“ nastaviti da pomaže koliko god može.
Rukovoditeljka Sigurne ženske kuće dr Nada Padejski Šekerović podvukla je da je donacija kompanije „Mocart“, u saradnji sa OK „Vojvodinom“ i uz podršku Grada Novog Sada, pokazala „najvažnije kada je reč o borbi protiv nasilja nad ženama, a to je da možemo pomognemo žrtvama samo zajedno.“
- Problem nasilja nad ženama nije isključivo pitanje socijalne zaštite, policije ili pravosuđa. To je pitanje protiv kojeg se borimo svi zajedno - poručila je Padejski Šekerović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad