Yunet
 

Društvo

Čestitke za Božić: Čuvajte porodice, budite složni

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. januar 2022. • 15:29 •

Čestitke za Božić: Čuvajte porodice, budite složni

Patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru, više zvaničnika danas je čestitalo Božić, uz želje da taj dan obeleže u miru i slozi, sa svojim porodicama.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je jedan od dva najveća hrišćanska praznika, pozivajući sve da se uvek rukovodimo onim što je u svima nama čovečno i ispravno.
"Pred nama su dani koji treba da nas podsete na ono što svi uistinu jesmo. Svi smo ljudi, slabi i jaki, izvanredni u nečemu, za nekoga najvažniji na svetu, činimo dobro, a svi ponekad i grešimo. Zbog toga, ne sudimo jedni drugima, neka nas ujedini ono što nas povezuje, neka nas izazovi i porazi ne obeshrabre, neka se uvek rukovodimo onim što je u svima nama čovečno i ispravno", naveo je Vučević u čestitki.
Svim sugrađanima poželeo je dobro zdravlje.
"Da se volimo i poštujemo i uvek pomognemo onome koji je slabiji, ko ima manje od nas, da nam radost davanja stalno bude zvezda vodilja", dodao je on.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je danas svim vernicima, u ime vojvođanske vlade i lično ime, najradosniji dan, dan ljubavi, vere, sloge i zajedništva - dan Hristovog rođenja.
"Neka ovaj praznik donese u naše domove mir i prave hrišćanske vrednosti i vrline. Čuvajte svoje porodice, budite složni, jer samo tako možemo graditi srećniju i uspešniju zemlju, našu Srbiju", naveo je Mirović u čestitki.

Čestitku je uputio i predsednik vojvođanske skupštine Ištvan Pastor:
"Neka vam ovaj radostan i veliki praznik donese veru i nadu u bolje sutra i neka u vama probudi samo dobro. Želim da Božić provedete u miru i ljubavi, dobrog zdravlja, okruženi najmilijima. Srećan Božić, Hristos se rodi!", poručio je Pastor.

Božić je vernicima čestitala i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.
"Božić treba da nas nadahne da negujemo vrednosti zajedništva, mira i sloge i da nam da snagu da se izborimo sa svim izazovima i teškoćama koje smo imali tokom prethodne godine. Želim vam da praznik proslavite u miru, ljubavi, spokoju i radosti, u krugu svojih najmilijih. Mir Božji, Hristos se rodi!", navela je Milošević.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena