Yunet
 

Društvo

Državni putevi prohodni,putari spremni i za veće padavine

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. januar 2022. • 12:15 •

Državni putevi prohodni,putari spremni i za veće padavine

Autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima prohodni su za saobraćaj, rečeno je danas Tanjugu u Putevima Srbije.

Na snazi je treći stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme za čišćenje, kako bi se obezbedio normalan saobraćaj na mreži državnih puteva.
U Putevima Srbije naglašavaju da angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, kao i da su putari spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.
"Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa", navode iz Puteva Srbije.
Takođe, skreću pažnju javnosti da veliki problem u saobraćaju prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima.
Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena