Yunet
 

Društvo

Novi ambasador Koreje Đeung Li posetio Filozofski fakultet

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 25. januar 2022. • 16:39 •

Novi ambasador Koreje Đeung Li posetio Filozofski fakultet

Novi ambasador Koreje u Srbiji, Njegova ekselencija Đeung Li (Jaewoong Lee) za jednu od svojih prvih zvaničnih poseta izabrao je Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

Na sastanku koji se danas održao u dekanatu Filozofskog fakulteta, ambasador Li i dekanica Ivana Živančević Sekeruš razgovarali su o nastavku saradnje u oblasti visokoškolskog obrazovanja i o uspostavljanju saradnje sa univerzitetima u Koreji, te dolasku novih profesora iz Koreje na Filozofski fakultet. Ta saradnja bi trebala da „postavi osnove za bolje međusobno razumevanje dveju zemalja“, istakao je ambasador Li i izrazio želju „da Novi Sad postane centar za korejski jezik i kulturu u Republici Srbiji i regionu“.
Dekanica Živančević Sekeruš govorila je o brojnim kulturnim događajima koji su organizovani u okviru korejskog Instituta King Seđong koji više od tri godine aktivno deluje na Filozofskom fakultetu. Pandemija je otvorila mogućnost da korejski jezik preko našeg Instituta stigne do većeg broja zainteresovanih ljudi, budući da su se i časovi i događaji odvijali onlajn. Tako smo imali i učesnike iz regiona (Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine itd.) na događajima koje je organizovao Institut King Seđong.
Ambasador Li se nada boljoj epidemijskoj situaciji uskoro, uprkos tome što je i u teškim uslovima Filozofski fakultet pronašao način da približi korejsku kulturu i jezik studentima, jer je veoma bitno imati nastavu uživo uz neposredan kontakt budući da se jezik uči i prenosi i putem emocija.
U planu je postavljanje i opremanje „korejskog kutka“ na Fakultetu uz zajedničku želju da Univerzitet u Novom Sadu postane središte za korejski jezik. Za sada će se nastaviti sa aktivnostima onlajn, a čim to okolnosti dozvole u planu su izložbe, koncerti, projekcije, predavanja.
Ambasador Li je nakon sastanka u pratnji dekanice Živančević Sekeruš obišao zgradu Fakulteta i upoznao se prostorom i opremom, ali i umetničkom zbirkom, a imao je priliku da vidi i deo bogatog fonda Biblioteke Filozofskog fakulteta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad