Yunet
 

Društvo

Vanredna kontrola ribarskih područja ,,Banat" i „Gornje Podunavlje“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. april 2022. • 10:56 •

Vanredna kontrola ribarskih područja ,,Banat

Ribočuvarska služba JP „Vojvodinašume“ organizovala je vanrednu kontrolu ribarskih područja „Banat“ i „Gornje Podunavlje“ u noći između 20. i 21. aprila.

Fokus vanredne akcije ribočuvarske službe bile su nedozvoljene aktivnosti u vreme stroge zabrane korišćenja samolovnih i stajaćih ribolovnih alata. U vanrednoj kontroli je učestvovalo 20 zaposlenih iz sektora za lovstvo, ribarstvo i ugostiteljstvo sa 7 čamaca.
Tom prilikom je zaplenjeno oko 50 komada mreža u dužini od skoro 2 km. Dva čamca su kontrolisala terene oko Marine, tri oko bare Đurice, ušća Nere i ade Čibuklije, dok su dva kontrolisala terene Gajačkog dunavca i ade Žilave. U cilju poboljšanja rada ribočuvrske službe i borbe protiv ilegalnih aktivnosti na našim ribarskim područjima, u šta svakako spada i prekomerni izlov svih vrsta riba nedozvoljenim sredstvima i načinima pecanja, JP „Vojvodinašume“ je uvelo korišćenje savremene opreme, kao što su sonari za otkrivanje zabranjenih ribolovnih alata, termovizijske kamere za noćno osmatranje i „air-boat“ za kontrolu plavnih područja koja su bila nedostupna zbog niskih vodostaja, koja je za vrlo kratko vreme dala zavidne rezultate.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena