Yunet
 

Društvo

Sadi se 30 likvidambra na Bulevaru Evrope

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 26. april 2022. • 13:42 •

Sadi se 30 likvidambra na Bulevaru Evrope

Povodom Dana planete zemlje, koji se obeležava 22. aprila, na Bulevaru Evrope u Novom Sadu sadi se 30 likvidambara.

Prema rečima članice Gradskog veća za imovinu i imovinsko pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mire Radenović, za sadnju je izabrano baš to drvo, jer je veoma otporno na zagađenje i dobro uspeva u urbanim sredinama.
- To je inače raskošno, prelepo drvo koje će krasiti Bulevar Evrope i biti simbol, ne samo proleća, nego i promena koje uvodi Uprava za zaštitu životne sredine u nameri da podigne svest građana o važnosti očuvanja i unapređivanja prirodne okoline. To je zajednički zadatak i Grada i građana da kontinuirano podižemo standarde životne sredine – istakla je Mira Radenović.
Sadnice su donacija kompanije „MERIDIAN TECH“ d.o.o. a na osnovu Memoranduma o saradnji koji je ta kompanija potpisala sa Ministarstvom zaštite životne sredine.
- Ugovor sa Ministarstvom potpisali smo na tri godine, a Novi Sad je jedan od gradova gde realizujemo prvu fazu projekta. Zaštita životne sredine je globalni problem i mi želimo da pomognemo što više, tako da ćemo realizovati akcije u čitavoj Srbiji – rekao je predstavnik kompanije Damjan Stamenković.
Kako je rečno prilikom sadnje likvidambra na Bulevaru Evrope, za koju je zaduženo JKP „Gradsko zelenilo“, to drvo treba da doprinese i umanjenju emisije štetnih gasova.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad