Yunet
 

Društvo

Sednice radnih tela Skupštine Grada Novog Sada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 26. april 2022. • 12:33 •

Sednice radnih tela Skupštine Grada Novog Sada

Odtžane sednica radnih tela Skupštine Grada Novog Sada.

Sednica Saveta za kulturu i informisanje

Članovi Saveta za kulturu i informisanje prihvatili su na današnjoj sednici Predlog odluke o ustanovama kulture čiji je osnivač Grad Novi Sad i uputili ga Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje.
Na današnjoj sednici prihvaćen je i Predlog odluke o postavljanju skulpturalnog dela „Čovek jelen“ u Novom Sadu, nakon što je Savet dobio pozitivno mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika kulture i JP „Urbanizam“.
Prema Predlogu odluke, delo vajara Nikole Zarića biće postavljeno na zelenoj površini u centralnom delu Limanskog parka. S obzirom da je delo donacija Fondacije „Mali princ“, za njegovo postavljanje nisu potrebna sredstva iz budžeta Grada Novog Sada. Inicijativu za postavljanje skulpture „Čovek jelen“ podnela je Fondacija „Mali princ“, sa idejom da se u godini u kojoj je Novi Sad Evropska prestonica kulture postavi skulptura vajara Nikole Zarića, koji svojom ličnom i umetničkom biografijom povezuje Novi Sad sa Evropom.

Sednica Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku

Članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku na današnjoj sednici većinom glasova prihvatili su Predlog plana generalne regulacije blokova uz Bulevar Evrope u Novom Sadu, Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem u Novom Sadu (lokalitet kompleksa MUP na uglu Bulevara kralja Petra I i Ulice braće Jovandić), Predlog plana detaljne regulacije područja zapadno od Državnog puta IB-12 u Novom Sadu, Predlog plana detaljne regulacije područja južno od glavne gradske saobraćajnice na Alibegovcu, a istočno od Bukovačkog puta u Petrovaradinu, Predlog plana detaljne regulacije područja južno od gradske glavne saobraćajnice na Alibegovcu, a zapadno od Bukovačkog puta u Petrovaradinu i Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Malog Limana u Novom Sadu (lokalitet u Ulici vojvode Mišića broj 6).
Na današnjoj sednici prihvaćen je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Detelinare između ulica Hadži Ruvimove, Ilije Birčanina, Branka Bajića i Veselina Masleše u Novom Sadu (lokalitet na uglu ulica Veselina Masleše i Kopernikove), Predlog odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije Sremske Kamenice sa okruženjem (zbog promene širine zaštitnog pojasa gasovoda), Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije dela novog centra severno od Futoške ulice u Novom Sadu, Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije kompleksa Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije radne zone severno od Državnog puta A1 (E-75) u Kaću i Predlog odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije Adica u Novom Sadu (lokalitet na parcelama br.2563/11 i 2564/1 K.O. Veternik).
Savet je usvojio Predlog odluke o dodeli stambene podrške kupovinom stana u javnoj svojini Grada Novog Sada za dvočlano, četvoročlano i petočlano domaćinstvo, kao i predloge odluke o otuđenju stanova iz javne svojine Grada Novog Sada, koji su dodeljeni u zakup izbeglim licima u Čeneju i Veterniku.
Članovi Saveta prihvatili su Izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti za 2021. godinu koje sprovodi Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove Grada Novog Sada, Godišnji izveštaj o radu Stambene agencije Grada Novog Sada za 20121. godinu, Analizu poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad za 2021. godinu, sa preduzetim merama za otklanjanje poremećaja u poslovanju, Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad za period 01. januar - 31. decembar 2021. godine, Predlog rešenja o izmeni Rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada Centru za socijalni rad Grada Novog Sada kao i predloge rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada Gradskoj biblioteci i mesnim zajednicama „Bukovac“, „Podbara“, „Kovilj“ i „Sava Kovačević“.

Sednica Saveta za zaštitu životne sredine

Članovi Saveta za zaštitu životne sredine prihvatili su na današnjoj sednici Izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti na zbrinjavanju i tretmanu zelenih ostataka sa javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada za 2021. godinu JKP „Gradsko zelenilo“ za period 1. januar - 31. decembar 2021. godine i uputili ga Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje.
Prema prihvaćenom Izveštaju, JKP „Gradsko zelenilo“ sprovelo je postupka javne nabavke mašine za usitnjavanje zelenog otpada - „drobilica“. Kako je navedno, u skladu sa Ugovorom, 27. avgusta 2021. godine podnet je zahtev Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine za prenos 50 odsto avansa za realizaciju nabavke, a sredstva kapitalnih subvencija iz budžeta Grada Novog Sada uplaćena su 14. septembra prošle godine na račun preduzeća u iznosu od 19.980.000 dinara. Preostala sredstva za realizaciju Ugovora, u iznosu od 19.980.000 dinara, obezbeđena su Programom za 2022. godinu.
O prihvaćenom Iveštaju raspravljaće odbornice i odbornici na narednoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Sednica Saveta za sport i omladinu

Članovi Saveta za sport i omladinu na danas održanoj sednici jednoglasno su prihvatili Predlog odluke o izmenama Odluke o pristupanju Nacionalnoj asocijaciji lokalnih kancelarija za mlade.
Potreba za izmenama odluke ukazala se radi usklađivanja sa važećim nazivom udruženja i radi omogućavanja jednostavnije izmene lica koje zastupa interese Grada, kada to nalažu okolnosti, te je Predlogom odluke predviđeno da Gradonačelnik Grada Novog Sada rešenjem imenuje predstavnika koji će zastupati interese Grada u Nacionalnoj asocijaciji, i učestvovati u radu i odlučivanju njenih organa.
Na današnjoj sednici prihvaćena je Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad za period 01. januar - 31. decembar 2021. godine kao i Analiza poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad za 2021. godinu, sa preduzetim merama za otklanjanje poremećaja u poslovanju.



 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad