Yunet
 

Društvo

Kamenički park spreman za izletnike

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. april 2022. • 15:58 •

Kamenički park spreman za izletnike

Kamenički park, omiljeno izletište Novosađana spreman je za Prvomajski uranak.

Radnici Gradskog zelenila pripremili su park za tradicionalni boravak građana u prirodi za 1. maj. Pokošena je trava, obezbeđeno je i uređeno 30ak ložišta za potpalu vatre i pripremu hrane, dovoljan broj obruča za odlaganje smeća pored postojećih kanti u parku, kao i cisterna s pijaćom vodom.
- Za sve Novosađane koji Prvomajske praznike žele da proslave boravkom u prirodi obezbeđeni su svi uslovi za nesmetan boravak i uživanje. Kamenički park je omiljena oaza građana Novog Sada, a posebno prilikom proslave 1. maja. Da bismo sačuvali ovaj parkovski biser, ova zelena pluća grada, molimo građane da uz uživanje i odmor posvete pažnju i očuvanju zelenih površina u parku. U Kameničkom parku je moguće vatru za pripremu hrane ložiti samo u uređenim ložištima, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na zelenim površinama, i da se potrude da smeće odlažu u pripremljene obruče. A budući da je proslava 1. maja jedinstvena prilika da budemo u što dužem kontaktu sa prirodom, možda je šetnja do Kameničkog parka najbolji način da obeležimo ovaj praznik - kaže Jelena Prica, pomoćnih direktora Gradskog zelenila.
Kamenički park ima 33 hektara, a u prethodnom periodu Gradsko zelenilo je uz podršku grada Novog Sada investiralo 140.505.457,70 dinara u rekonstrukciju parka.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena