Yunet
 

Društvo

U Vrbasu položeni venci povodom Dana pobede

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 9. maj 2022. • 11:31 •

U Vrbasu položeni venci povodom Dana pobede

Povodom 9. maja, Svetskog dana pobede nad fašizmom, delegacija opštine Vrbas koju je predvodio predsednik opštine Predrag Rojević položila je vence na Spomenik palim borcima na gradskom groblju, Spomenik poginulim borcima Crvene armije, kao i na Spomenik poginulima u ratovima od 1991. do 1999. godine.

Rojević je istakao da je 9. maj, dan kada pobeđeno najveće zlo u istoriji čovečanstva, dan kada je sloboda pobedila mračnu mašineriju fašizma.
- Mi danas odajemo počast hrabrim herojima Drugog svetskog rata, koji su pre 77 godina, posle pet krvavih, dugih i teških godina borbe uspeli da poraze zlo fašizma i izbore se za slobodu čovečanstva. U isto vreme potvrđujemo i nedvosmisleno pokazujemo da su građani opštine Vrbas, i danas posvećeni antifašizmu i opredeljeni za mir i slobodu. To je naša obaveza. Naša dužnost. Naše zaveštanje. I zato se sa velikom brižljivošću osvrćemo u svoju prošlost, ali smo sa još većom brižljivošću zagledani u svoju budućnost.
Nama je važno da uvek, u svakom trenutku budemo na strani mira, stabilnosti, pravde i slobode. Na strani progresa naše opštine i svih naših građana - rekao je Rojević.
Pored Rojevića, delegaciji opštine Vrbas predsednica Skupštine opštine Sanja Žigić, Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena