Yunet
 

Društvo

Gradsko zelenilo nabavilo spasilačku opremu vrednu tri miliona dinara

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. maj 2022. • 13:31 •

Gradsko zelenilo nabavilo spasilačku opremu vrednu tri miliona dinara

Kupanje na novosadskoj plaži Štrand biće još bezbednije. JKP "Gradsko zelenilo" dobilo je opremu za spasavanje vrednu tri miliona dinara, a svi spasioci će proći obuku za korišćenje nove opreme.

Nabavljeni su spasilački čamac, šest informativnih tabli, četiri spasilačke kule, osam kolutova za spasavanje, 70 bova, 10 komada vodootpornih kompleta prve pomoći, šest radio stanica. Novac za kupovinu opreme dobijen je u okviru projekta "Bezbedna plaža" koji je finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a u okviru projekta je izrađena i studija o bezbednosti plaže u cilju razvoja turističke ponude grada.
Nova oprema je prezentovana danas na Štrandu, a održana je i pripremna obuka za  15 spasilaca pripravnika, koji su se upoznali sa funkcionisanjem sistema spasilačkog obezbeđenja plaže Štrand, kao i sa novom spasilačkom opremom koju je Gradsko zelenilo nabavilo putem projekta „Bezbedna plaža“.
- Štrand je najuređenija plaža na Dunavu, koju poseti preko  500.000 posetilaca samo tokom kupališne sezone, a s obzirom da su kapije Štranda otvorene i van kupališne sezone taj broj je daleko veći na godišnjem nivou i Gradsko zelenilo neprestano unapređuje uslove za boravak na plaži i bezbednost kupača. Glavni zadaci su nam bili da nabavimo savremenu opremu, a postojeću da dopunimo novom. Ceo projekat "Bezbedna plaža" realizuje se u cilju razvijanja svesti posetilaca kupališta o tome koliko je bitno poštovati principe utvrđene pravilnikom službe spasavanja na vodi, koliko je opasno kupati se u reci, a ne pridržavati se saveta spasilaca, postavili smo sebi niz zadataka koje smo sproveli kako bi naša plaža bila još bezbednija za sve posetioce - rekla je Jelena Prica, pomoćnik direktora JKP „Gradsko zelenilo" Novi Sad.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena