Yunet
 

Društvo

Vučević: Svaka reč i savet od dragog patrijarha zlata vredni

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 14. maj 2022. • 19:20 •

Vučević: Svaka reč i savet od dragog patrijarha zlata vredni

Našeg dragog patrijarha sam dočekao na železničkoj stanici Sremski Karlovci, gde je doputovao novim vozom Beograd - Novi Sad, zajedno sa svim ostalim, "običnim" građanima, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

Kako je dodao, video je kakvu atmosferu mira i blagosti je Porfirije doneo sa sobom.

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije je neko ko "zrači" skromnošću i blagošću, u pitanju je pravi duhovni pastir i vođa celog srpskog naroda. Video sam koliko im znači susret sa ovim velikim čovekom, poručio je Vučević.

Kako podseća, sutra nas očekuje izuzetan jubilej i proslava 100 godina od ujedinjenja Srpske pravoslavne crkve i uspostavljanja Patrijaršije.

S velikom radošću ću biti sudeonik ovog grandioznog događaja i nadam se da ću stići da, barem nakratko, porazgovaram sa Njegovom svetošću patrijarhom, jer svaka reč i savet od ovako mudrog čoveka je zlata vredna, kazao je Vučević.

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije je neko ko "zrači" skromnošću i blagošću, u pitanju je pravi duhovni pastir i vođa celog srpskog naroda. Našeg dragog patrijarha sam dočekao na železničkoj stanici Sremski Karlovci, gde je doputovao novim vozom Beograd - Novi Sad, zajedno sa svim ostalim, "običnim" građanima. Video sam koliko im znači susret sa ovim velikim čovekom, video sam kakvu atmosferu mira i blagosti je doneo sa sobom, a sutra nas sve očekuje izuzetan jubilej i proslava 100 godina od ujedinjenja Srpske pravoslavne crkve i  uspostavljanja Patrijaršije. Sa velikom radošću cu biti sudeonik ovog grandioznog događaja i nadam se da ću stići da, barem nakratko, porazgovaram sa Njegovom svetošću patrijarhom, jer  svaka reč i savet od ovako mudrog čoveka je zlata vredna.

Foto: Printscreen/Instagram@milosvucevic_gradonacelnik

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena