Yunet
 

Društvo

Ambasador Republike Azerbejdžan posetio Novi Sad

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. maj 2022. • 12:48 •

Ambasador Republike Azerbejdžan posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Republike Azerbejdžan Nj.E. Kamilom Hasijevim u Gradskoj kući.

Tom prilikom on mu se zahvalio na prvoj zvaničnoj poseti i naglasio da Novi Sad neguje dobre odnose sa Ambasadom te zemlje.
 
Zvaničnici su razgovarali o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima u oblastima privrede i kulture, osvrnuvši se na to da je u Novom Sadu postavljena spomen bista kompozitoru Uzeiru Hadžibejliju, te da je Azerbejdžan pomogao rekonstrukciju crkve Sveta Petka u Petrovaradinu.
 
Ambasador i gradonačelnik ocenili su da ima prostora za unapređivanje saradnje, a posebno uzevši u obzir da je Novi Sad ove godine Evropska prestonica kulture. Sagovornici su se složili da je kultura idealan prostor za povezivanje naroda, te da kulturna razmena doprinosi međusobnom boljem razumevanju i stabilnijim međunarodnim odnosima.
 
Ambasador Kamil Hasijev i gradonačelnik Vučević izrazili su uverenje da dobri odnosi Republike Srbije i Republike Azerbejdžan predstavljaju dobru osnovu za konkretizovanje saradnje na nivou gradova, a Vučević se zahvalio na tome što Azerbejdžan poštuje teritorijalni integritet Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena