Yunet
 

Društvo

Dojave o bombama stigle na mejl adrese 134 škole u Srbiji

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. maj 2022. • 12:45 •

Dojave o bombama stigle na mejl adrese 134 škole u Srbiji

U cilju bezbednosti učenika škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu.

Sve škole na teritoriji Novog Sada dobile su dojave o postavljenim bombama između tri i četiri sata posle ponoći. Učenici koji nastavu pohađaju pre podne poslati su kući. Ministarstvo prosvete je odlučilo je da se nastava odvija on-lajn dok sve objekte ne pregledaju kontradiverzione ekipe.

Na adrese škola i jutros je stigla dojava o eksplozivnim napravama, pa je mnogim đacima otkazana prva smena, a isto se desilo i u školama u Novom Sadu, Inđiji, Nišu…

“Poštovane kolege, dobili smo dojavu da je u školi podmetnuta bomba. Nastave pre podne neće biti dok milicija ne pregleda objekat. Za poslepodnevnu smenu ćete biti obavešteni. Obavestite decu i roditelje”, navedeno je u jednom od saopštenja koje je prosleđeno roditeljima osnovaca u Novom Sadu.

Kako nezvanično saznajemo, dojave su stigle školama u Novom Sadu i Južnobačkom okrugu.

U zavisnoisti od toga koliko antidiverzioni timovi budu stizali da provere objekte, neki đaci neće imati samo prvi čas, a drugima će izostati cela prepodnevna smena.

Dojava o bombama pristigle su u novosadsku osnovnu školu “Prva Vojvođanska brigada”, OŠ “Vasa Stajić”, OŠ “Dušan Radović” na Klisi i osnovoj školi Jovan Dučić u Petrovaradinu. OŠ “Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu je evakuisana, dok je OŠ “Sveti Sava”u Rumenki takođe prilima mejl o dojavi bombe. Dojava je stigla  i u školu “Petar Kočić” u Inđiji, a Novosti javljaju da je ista situacija i u školi “Miroslav Antić” u Nišu.

U PU Sremska Mitrovica kažu za Telegraf.rs da je policija na terenu i da se proveravaju sve dojave. Deca su evakuisana.

Naime, roditeljima u Rumi je od učitelja i nastavnika stigla upozoravajuća poruka da ne šalju decu u sve četiri osnovne škole. Roditeljima je ova poruka stigla pola sata pred prepodnevnu nastavu.

Na školski mejl stigla je jeziva poruka:

“Na teritoriju škole podmetnuto mnogo bombi. Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u ćorsokak, u uništenje svega drugog, svega stvarno živog. Evolve! Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti”, napisano je u poruci.

Izvor: Novosadska tv, Ns uzivo, Telegraf

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena