Yunet
 

Društvo

Besplatne pripreme za malu maturu za sve učenike u Srbiji

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 6. jun 2022. • 13:07 •

Besplatne pripreme za malu maturu za sve učenike u Srbiji

U periodu od 13. do 17. juna svi učenici osnovnih škola širom Srbije moći će da učestvuju u „Nedelji male mature na PMF-u“, odnosno da pohađaju besplatne pripreme za malu maturu i to iz: matematike, fizike, hemije, biologije i geografije.

Pripreme će se održavati onlajn, preko platforme koja omogućava istovremeno učešće i do 10.000 učenika. Ove časove će držati iskusni profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Učenici neće biti samo pasivni posmatrači, nego aktivni učesnici ovih časova – moći će u realnom vremenu da rešavaju zadatake i postavljavaju pitanja predavačima. Svi časovi će biti snimljeni i učenici će moći i odloženo da ih pogledaju.

Učenici, odnosno njihovi roditelji samo treba da se besplatno registruju na portalu na kojem će biti postavljeni linkovi za časove, snimci tih časova, kao i ostali korisni materijali.
Link se nalazi na sajtu Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu - https://www.pmf.uns.ac.rs
Svakog dana tokom „Nedelje male mature na PMF-u“, učenici će slušati pripremu za malu maturu iz po jednog predmeta i to:
ponedeljak, 13. jun, od 11 časova –  FIZIKA;
utorak, 14. jun, od 11 časova – MATEMATIKA;
sreda, 15. jun, od 11 časova –  HEMIJA;
četvrtak, 16. jun, od 11 časova – BIOLOGIJA;
petak, 17. jun, od 11 časova –  GEOGRAFIJA.
PMF u Novom Sadu je prošle godine organizovao prvi put pripreme za malu maturu iz matematike, na kojima je učestvovalo nekoliko hiljada osnovaca. Pozitivna iskustva i reakcije učenika su i bili osnovni motiv da se i ove godine drže ove pripreme i to iz svih oblasti koje se izučavaju na fakultetu. Na taj način PMF želi da pomogne osnovcima da što bolje polože malu maturu i upišu željene škole.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena