Yunet
 

Društvo

Delegacija Novog Pazara i Tutina u poseti Skupštini grada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 8. jun 2022. • 16:15 •

Delegacija Novog Pazara i Tutina u poseti Skupštini grada

Predsedica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović primila je danas u gradskom parlamentu delegaciju Grada Novog Pazara i Opštine Tutin na čelu sa predsednicom Skupštine Grada Novog Pazara dr Anelom Halilović-Šemsović i sa njima razgovarala o mogućoj saradnji gradskih skupština, kao i o razmeni iskustava u radu i aktivnosti lokalnih parlamenata.

 Pored predsednice novopazarske Skupštine, sastanku je prisustvovala i predsednica Skupštine opštine Tutin Fazila Ferizović, gradski većnici Novog Pazara, Pemba Džanković zadužena za infrastrukturu i građevinu, Mirsad Jusufović zadužen za koordinaciju rada gradskih uprava i međunarodne odnose i Ulfeta Demčović, gradska većnica za obrazovanje i rodnu ravnopravnost. Razgovorima su takođe prisustvovale i odbornice Skupštine Novog Pazara Binela Nikšić i Edina Rašljanin, šefica kabineta predsednice Skupštine Novi Pazar Vesna Antić, kao i poslanica Skupštine AP Vojvodine Rajka Vujović i odbornici Skupštine Grada Novog Sada Jelena Graovac i Slobodan Veselinović.

Predsednica novosadskog parlamenta Jelena Marinković Radomirović upoznala je goste sa radom, aktivnostima i nadležnostima Skupštine grada. Tokom posete gosti su obišli Veliku salu Skupštne, gde im je predstavljen elektronski sistem održavanja i vođenja sednice. Tokom sastanka razgovarano je i o rodnoj ravnopravnosti i zastupljenosti žena u politici i parlamentima, a Marinković Radomirović je objasnila da je Grad Novi Sad na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem pružio veliku podršku u ostvarivanju i podsticanju rodne ravnopravnosti u različitim oblastima.

Predsednica Skupštine grada je istakla da Novi Sad poslednje decenije prolazi kroz ubrzani razvoj, tokom kojeg je realizovano mnogo važnih infrastrukturnih projekata. Ona je dodala da su prethodnih godina otvorena mnoga nova radna mesta, zahvaljujući investicijama koje su omogućile da se Novi Sad ekonomski i privredno uzdigne.

Predsednica Skupštine Grada Novog Pazara dr Anela Halilović-Šemsović zahvalila se na gostoprimstvu i istakla značaj i pozitivan efekat saradnje između gradova. Obe predsednice su se složile da je saradnja moguća i da ne postoje prepreke za dalje razgovore i razmenu iskustava, kako bi se unapredio rad lokalnih skupština, kaže se u saopštenju.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena