Yunet
 

Društvo

Blokovska površina "4 kule“ u novom ruhu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. jun 2022. • 12:30 •

Blokovska površina

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je završne radove na uređenju bloka, između ulica Beogradski kej, Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona, popularno nazvanog „4 kule“.

Te radove finansirala je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, svi infarstrukturni radovi su okončani, dok su u toku zavšne aktivnosti na terenu koje sprovode gradska javna komunalna preduzeća. Grad Novi Sad je opremanjem tog unutarblokovskog prostora površine oko 4.600 m2, poboljšao funkcionalnost i estetiku kvarta, a stanovnicima omogućio više uređenih zona namenjenih za rekreaciju, druženje i odmaranje.
 
- Zaista sam zadovoljan kako sada izgleda međublokovski prostor između četiri kule na Beogradskom keju. Od 1972. godine, kada su izgrađene, mislim da se taj prostor nije adekvatno uređivao i održavao. Stanari Beogradskog keja i susednih ulica u okolini Riblje pijace, dobili su vrlo atraktivnu lokaciju za druženje, provođenje slobodnog vremena, a klinci su dobili najbolje sportske terene, kao i moderno igralište. Ugrađena je najkvalitetnija oprema, sačuvano je zelenilo i povećan broj zelenih površina, izvršena reparacija parkirališta i instalirana nova rasveta. Celokupan prostor deluje fantastično, a u novo ruho ovog kvarta uloženo je 77 miliona dinara. Radićemo i dalje na ravnomernom razvoju svih delova grada i nadam se da ćemo imati stabilan budžet kako bismo sanirali višedecenijsko zaostajanje koje je i dalje prisutno u nekim gradskim celinama - rekao je gradonačelnik Vučević i čestitao na odlično urađenom poslu svima koji su učestvovali u ovom projektu.
 
Na površini oko košarkaškog terena, kao i na velikom platou kod dečijeg igrališta postavljeno je novo popločanje, dok su pločama manjih dimenzija uređene pešačke staze, a  ukupna popločana površina iznosi oko 2.250 m2. Takođe, postavljene su rampe za lakši pristup osobama sa invaliditetom. Dečije igralište i sportski teren dobili su nove rekvizite i podlogu od tartana. Na sportskom terenu postavljena su dva koša sa integrisanim golovima, a postojeći sto za stoni tenis je saniran. Za decu je naročito interesantna multifunkcionalna sprava, koja nudi različite sadržaje za igru i zabavu. Dotrajali i devastirani urbani mobilijar zamenjen je sa dvadeset novih klupa, dve kontinualne klupe i petnaest kanti za otpatke, kao i dva držača za bicikle.
 
Prostor je dobio zelenu notu postavljanjem busena trave na svim površinama partera, kao i sadnjom drveća, a postavljeno je i novo javno osvetljenje. Trenutno JKP „Gradsko zelenilo“ izvodi radove poput uklanjanja suvih stabala, orezivanja šiblja, sadnje cveća i košenja, dok JKP „Put“ izvodi radove na asfaltiranju režijskih saobraćajnica i pešačkih staza uz objekte, kao i parkinga.
Foto Grad Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad