Yunet
 

Društvo

Delegacija JKP „Tržnica“ posetila Severnu Makedoniju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. jul 2022. • 13:13 •

Delegacija JKP „Tržnica“ posetila Severnu Makedoniju

Delegacija JKP „Tržnica“ Novi Sad koju je predvodio Uroš Lončar, direktor preduzeća, boravila je u radnoj poseti Severnoj Makedoniji.

U sklopu projekta Otvoreni Balkan, realizovan je susret u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Severne Makedonije, gde se delegacija „Tržnice“ sastala sa zamenikom ministra Abdulšućurom Abedinijem i drugim predstavnicima Ministarstva.
Na sastanku je bilo reči o standardizaciji procedura, usaglašavanju zakonskih regulativa da bi se olakšao promet robe i usluga i da bi procedure bile brže, jeftinije i jednostavnije. Direktor Lončar i zamenik ministra Abedini saglasili su se da je inicijativa Otvoreni Balkan, kao novi vid saradnje, izuzetno korisna i pruža veliku šansu plasmana proizvoda poljoprivrednih proizvođača. Takođe, na sastanku je Marko Arsenijević, šef Službe za pravne poslove JKP „Tržnica“ Novi Sad prezentovao rezultate poslovanja našeg preduzeća, potencijale novosadskih pijaca i planove za budućnost u vidu stručnih savetovanja za zakupce, saradnju sa naučnim institucijama i komplementarnim preduzećima iz zemlje i inostranstva.
Osim ovog sastanka, delegacija je boravila u Kumanovu i Kočanima, gde se sastala sa predstavnicima lokalnih samouprava, lokalnim poljoprivrednim proizvođačima i zakupcima na pijacama, kao i sa Mladenom Damevim, generalnim menadžerom AD „Skopski pazar“ koji je delegaciji predstavio rekonstruisanu pijacu Bit Pazar, jednu od najvećih robnih pijaca na Balkanu.
U delegaciji su, osim predstavnika JKP „Tržnica“ Novi Sad, bile i Tanja Jakšić, međunarodna konsultantkinja i Marija Krsteva, međunarodna konsultantkinja za IPARD program i organizatorka ove radne posete. „JKP „Tržnica“ Novi Sad otvara sve svoje pijace u sklopu projekta Otvoreni Balkan.
Na novosadskim pijacama, nadamo se, moći ćemo uskoro da ponudimo i plasman proizvoda malih proizvođača iz Severne Makedonije i Albanije. Važnost ovakve saradnje i svojevrsnog udruživanja snaga višestruko je korisna i nama kao javno komunalnom preduzeću koje gazduje pijacama veoma je interesantno, ali i izazovno u smislu novih mogućnosti i potencijala za proširenje asortimana na pijacama. Takođe, svaka razmena iskustava, uvid u to kako posluju drugi, kakav im je sistem naplate i koje su inovacije u poslovanju izuzetno su korisni“, izjavio je Uroš Lončar, direktor JKP „Tržnica“ Novi Sad.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad