Yunet
 

Društvo

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Pavlović Konstantina

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 21. jul 2022. • 13:47 •

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Pavlović Konstantina

U ponedeljak 25. jula akcija „Humanitarni ponedeljak“ biće namenjena Pavlović Konstantinu.

Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.
Konstantin je rođen 2020. godine u Novom Sadu, sa 7 meseci dijagnostikovana  mu je retka genetska bolest Megalencefalična leukodistrofija koja je genetskim ispitivanjem u Nemačkoj potvrđena. Ove godine u martu je dobio epilepsiju. Zbog Konstantinovog kašnjenja u sedenju, puženju i na kraju hodanju potrebne su mu terapije fizioterapeuta i fizijatra, takođe logopedsko-defektološki tretmani i stimulacija orofacijalne regije zbog problema sa gutanjem. Novac koji će se prikupljati potreban je za terapije i tretmane koji će poboljšati Konstantinovo zdravstveno stanje.
U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Marka Nikolića prikupljeno je ukupno 215.840,00 dinara. Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad