Yunet
 

Društvo

Vučić: Godišnjica Oluje biće obeležena 4. avgusta na gradskom trgu Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 28. jul 2022. • 10:58 •

Vučić: Godišnjica Oluje biće obeležena 4. avgusta na gradskom trgu Novom Sadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će obeležavanje godišnjice operacije hrvatske vojske „Oluja“, tokom koje je proterano i ubijeno više stotine hiljade Srba, biti održano 4. avgusta u Novom Sadu.

On je pozvao sve građane da dođu 4.avgusta u 20 sati na centralni gradski trg u Novom Sadu.
„Obično smo birali manja mesta, išli smo od Veternika, Futoga, Busija, sve mesta gde su nastanjeni Krajišnici. A Novi Sad je mesto koje je procentualno primilo najviše Krajišnika“, ukazao je Vučić.
On je kazao da će se u Novom Sadu obeležiti godišnjica velikog stradanja srpskog naroda i najveće etničko čišćenje na evropskom tlu.

Nismo obustavili nijedan projekat, Beograd na vodi simbol napretka
 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, nakon obilaska završnih radova na Kuli Beograd, da Srbija u vremenu krize nije obustavila nijedan veliki infrastrukturni projekat i da je danas odlučio da poseti baš gradilište Beograda na vodi jer je taj projekat simbol napretka i budućnosti Srbije i na ponos svih njenih građana.
"Beograd na vodi je projekat od više miliona kvadrata i na ponos svakom građaninu Srbije, isto kao što je brzi voz Soko", rekao je Vučić i naglasio Beograd na vodi pripada svim građanima, kao i brzi voz.
Ovo je jedan od projekata koji pokazuje koliko se Srbija promenila i napredovala u prethodnoj deceniji i kako moramo da se ponašamo u budućnosti, naglasio je Vučić.
Podsetio je da je sada već dve i po godine otkako traje velika kriza u celom svetu, pošto je tada počela korona, ali i da smo pre toga imali velike probleme sa migrantskom krizom i poplavama.

Zahtevom za vracanje ustaskog grba sve su rekli o sebi
 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom zahteva šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića-Radmana austrijskim vlastima da vrate ustaški grb na spomen kamen u Blajburgu, da su sve rekli sami o sebi. Grlić-Radman tokom jučerašnje posete Beču apelovao je svog austrijskog kolegu Aleksandera Šalenberga da pomogne u nastojanjima za vraćanje hrvatskog grba sa prvim belim poljem, što je ustaško obeležje, u Blajburgu.
„Mislim da ta sama informacija govori za sebe. Time su sve o sebi rekli“, naglasio je on.
Vučić je kazao da s tim u vezi ne mora da doda nijednu reč.
 

Foto:Tanjug(RadePrelić)

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena