Yunet
 

Društvo

Predsednica Skupštine grada u poseti Nižnjem Novgorodu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. avgust 2022. • 21:05 •

Predsednica Skupštine grada u poseti Nižnjem Novgorodu

Predsednice Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović boravi u poseti Nižnjem Nogvorodu, gradu pobratimu Novog Sada, povodom proslave Dana grada i 801 godine postojanja ruskog grada.

U okviru boravka, predsednica gradskog parlamenta danas je prisustvovala svečanoj ceremoniji obeležavanju ovog velikog jubileja, tokom kojeg je gradonačelnik Nižnjeg Novgoroda Jurij Šalabajev primio inostrane delegacije i goste grada u kremlju.
- Tokom duge istorije, Nižnji Novgorod bio je centar srednjovekovnih vladara, bio je veliki politički centar, značajan trgovački i industrijski centar, a u savremenom dobu postao je i jedan od najznačajnijih centar IT industrije Rusije. Veza Novog Sada i Nižnjeg Novgoroda ne ogleda se samo u sličnostima koje naši gradovi ostvaruju u svojim zemljama, poput toga da su veliki privredni, industrijski, adminstrativni, obrazovni i kulturni centri, nego u iskrenom prijateljstvu dva naroda, koje se razvijalo tokom istorije, a jačalo kroz kulturu i duhovnost - poručila je MSc Marinković Radomirović.
Ona je dodala da je Novi Sad grad koji je godinama sticao i gradio poznanstva na raznim stranama sveta i sa gradovima svih meridijana, te gradonačelniku Nižnjeg Novgoroda prenela pozdrave i čestitke gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, uz želje za nastavak prijateljstvo dva grada zasnovano na uzajamnom poštovanju, razumevanju i uvažavanju.
U okviru posete ruskom gradu, predsednica novosadskog parlamenta sastala se i sa zamenicima gradonačelnika Nižnjeg Novgoroda Irinom Kondirev Aleksandrovnom i Leonidom Streljcov Nikolajevičem, a za delegaciju Novog Sada organizovane su posete gradskim ustanovama, kao i razgovori sa predstavnicima tih ustanova.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena