Yunet
 

Društvo

Pošta Srbije: Upozorenje na lažnu nagradnu igru

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. avgust 2022. • 10:53 •

Pošta Srbije: Upozorenje na lažnu nagradnu igru

Pošti Srbije prijavljen je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte, kojim se korisnicima putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje to javno preduzeće, te da ukoliko odgovore na četiri pitanja, imaju mogućnost da osvoje nagradu u iznosu 30.000 dinara.

Nakon navodnog osvajanja nagrade, dalje se traži i da o njoj obaveste 20 prijatelja ili nekoliko grupa, da unesu adresu i kompletiraju registraciju, saopštila je Pošta.
Pošta Srbije obaveštava građane i korisnike da je u pitanju novi pokušaj prevare u vidu lažne nagradne igre.
Pošta građanima savetuje da budu oprezni, da ne otvaraju linkove i da ne unose svoje podatke, kao i da, ukoliko dobiju poruke slične sadržine, ne postupaju na način kako se traži od njih.
Za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ukoliko imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije, kao i Kontakt centar Pošte Srbije na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od osam do 20 časova i subotom i nedeljom od osam do 15 časova.
Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena