Yunet
 

Društvo

Indeks “Maja” i giros “Master” na novim adresama

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 31. avgust 2022. • 11:14 •

Indeks “Maja” i giros “Master” na novim adresama

Novosađani su se oprostili od kultnog mesta u “Dolini gladnih”, kako su voleli da zovu prostor na kom su bivstvovala u sinergiji tri kioska u Ulici Braće Popović: Giros “Master”, Indeks “Maja” i trafika, koja je za žitelje našeg grada bila sve, samo ne obična.

Mesto je živelo 24 sata, te su u svako doba dana i noći, baš na tim mestima, ljudi mogli da nabave takoreći sve šta im treba. A čini se da nema građanina koji bar jednom nije prošao tom ulicom i neodolivši mirisu mesa, zgrabio indeks ili giros, da zadovolji zagolicana čula.
Od kad znam za sebe, znam za Indeks “Maja” i oduvek sam to mesto obožavala, tamo sam pojela svoj prvi indeks, te mi je sve što ima veze sa tim asocijacija na detinjstvo i mladost – uverava nas Milica Drobić, dodavši da njen muž više pati zbog girosa. - Nakon izlazaka smo obavezno svraćali tu na klopu, a kada smo imali kućne žurke, uvek smo naručivali sendviče iz Indeks “Maje”. Ne mogu da prežalim što su se preselili, sada su mi dalje i u pravcu prema kom baš slabije idem, pa možda, ako me nekad put nanese, obavezno ću svratiti.
Prolaznici sa kojima smo razgovarali kažu da su čuli da će se zidati zgrada, te zato kiosci moraju da budu porušeni. Ali nekima to i ne smeta.
Živim tu u blizini, izašao sam u šetnju i sad vidim da je to sklonjeno odavde – kaže nam Slobodan Popović, koji u Novom Sadu živi od 1991. godine. - Gradi se zgrada, pa razumem potrebu za tim, preko puta je ostalo sličnih lokala, te se može reći da neće faliti hrane. Razumem mlade, navikli su da jedu na brzinu, s nogu, “instant” su uslovi života danas.
Po njegovom mišljenju, u pola grada lokali su prazni, te bi on lično sve kioske porušio i premestio ih u poslovne prostore. U okolnim zgradama kaže, bar desetak ih ima praznih, te sve to treba iskoristiti i popuniti.
Na terenu smo zatekli i vlasnicu kultnog Indeks “Maja” Ružu Marković, koja nam je rekla da su još 1982. godine pokrenuli danas prepoznatljiv brend u Novom Sadu, koji traje već četvrtu deceniju.
Jedna smo od najstarijih hamburgerija u gradu i ovo nam je treća lokacija, na kojoj smo bili u poslednjih 25 godina – kaže Marković, rekavši da su se sada preselili u Futošku 14. - Stavili smo obaveštenje da smo preseljeni i naše verne mušterije su nas pronašle. Zadovoljni smo, uzdamo se u naš dugogodišnje kvalitet, brend i tradiciju.
Po njenim rečima, mušterije su teže prihvatile situaciju, dolazili su noć pred rušenje, slikali i plakali, a na Instagramu su ostavljali poruke podrške, za šta su im neizmerno zahvalni.

Izvor:dnevnik.rs/Foto:dnevnik.rs (Slobodan Šušnjević)

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena