Yunet
 

Društvo

Održana sednice Pokrajinske vlade

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 7. septembar 2022. • 12:53 •

Održana sednice Pokrajinske vlade

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade doneto je rešenje kojim će opštini Sečanj biti usmereno 61,3 miliona dinara.

Za otklanjanje problema u vodosnabdevanju u tri naseljena mesta – Krajišnik, Jarkovac i Jaša Tomić, ulaganjem u bušenje, opremanje i povezivanje tri nova bunara, izdvojeno je 31,6 miliona dinara, čime će se rešiti dugogodišnji problem vodosnabdevanja u ovoj opštini.
U narednom periodu, u istoj opštini, počeće radovi na rekonstrukciji pet objekata obrazovnih ustanova ‒ dva objekta u Predškolskoj ustanovi „Poletarac” i tri osnovne škole.
Time će vrtići u Jarkovcu i Krajišniku, kao i osnovne škole ‒ Osnovna škola „Vuk Karadžić” u Konaku, Osnovna škola „Aleksa Šantić” u Sečnju i Osnovna škola „ Žarko Zrenjanin” u Boki dobiti uslovnije objekte za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 14, 4 miliona dinara.
Planirano je izvođenje radova na tekućem održavanju krovova kao i radovi unutar objekata.
Pokrajinska vlada pomoći će ovoj opštini s dodatnih 15, 3 miliona dinara za rekonstrukciju krovova u domovima kulture ‒ u mestima Jaša Tomić i Sečanj.
Osnovnoj školi „Aleksa Šantić” Gajdobra – Nova Gajdobra za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za  rekonstrukciju i adaptaciju objekta škole – glavne zgrade u Gajdobri, opredeljeno je 2, 5 miliona  dinara.
Za JP Toplana Beočin — Pokrajinska vlada je danas izdvojila 36, 2 miliona dinara za nabavku i instalaciju novog kotla.
Pokrajinska vlada na današnjoj sednici donela je odluku da se obrazuje Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, kao povremeno radno telo s ciljem razvoja i vođenja politike jednakih mogućnosti za ostvarivanje i unapređivanje rodne ravnopravnosti u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Za predsednika Koordinacionog tela izabran je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena