Yunet
 

Društvo

Unapređena infrastruktura radne zone „Sever IV“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 14. septembar 2022. • 14:49 •

Unapređena infrastruktura radne zone „Sever IV“

Završena je prva faza izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u radnoj zoni „Sever IV“.

Ovo je izuzetno značajan korak u daljem razvitku najveće novosadske industrijske zone i doprineće tome da ovaj prostor bude još interesantniji investitorima.
Budžetom za 2021/22. godinu izdvojena su sredstva u iznosu od 201,4 miliona dinara za izgradnju infrastrukture za potrebe poslovanja japanske grupacije Nidek, koja u radnoj zoni „Sever IV“ gradi razvojni centar i fabriku motora za električna vozila.
Pored 310 metara saobraćajnica, u istoj dužini izgrađene su kombinovana pešačko-biciklistička staza sa severne strane saobraćajnice i pešačka staza sa južne strane, zatim 300 metara vodovodne mreže, 310 metara fekalne kanalizacije i 710 metara atmosferske kanalizacije, a postavljena su i 23 stuba javne rasvete.
Ovi radovi poslednja su u nizu investicija u radnu zonu „Sever IV“ u prethodnih nekoliko godina. Između ostalog, do sada je ulagano u izgradnju hale koja je u zakupu kompanije Lear i koristi se kao njihov proizvodni pogon, kao i za kompletno infrastrukturno opremanje lokaliteta oko Lear fabrike. Takođe, za potrebe fabrike čokolade Barry Callebaut  izgrađene su saobraćajne površine i atmosferska kanalizacija.
Ukupna ulaganja u radnu zonu „Sever IV“ u prethodnom periodu iznose preko 3,9 milijardi dinara.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad