Yunet
 

Društvo

Vojnička pasuljijada po sedmi put u Veterniku

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. septembar 2022. • 14:43 •

Vojnička pasuljijada po sedmi put u Veterniku

''Vojnička pasuljijada“, manifestacija takmičarskog karaktera održava se danas u Veterniku.

U kuvanju vojničkog pasulja nadmeće se oko 40 ekipa, a posetioci imaju priliku da besplatno probaju pasulj i uživaju u bogatom kulturno - umetničkom programu.
Takmičare je obišao zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić i poželeo im sreću, da ostvare dobar rezultat, ali i da se zabave.
- Sedam godina se ovde promoviše jedan od najpoznatijih gastronomskih proizvoda našeg podneblja. Pasulj nije samo jedno jelo, ova manifestacija simbolizuje i zajedništvo, okupljanje i snagu da se izdrže velika iskušenja. Jelo koje nas je održalo i u najtežim vremenima, koje je održalo srpsku vojsku, koje je jedno od omiljenih u našem narodu, nikada nećemo prestati da slavimo i na ovaj način - izjavio je Milan Đurić i naglasio da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava tu i druge manifestacije koja promovišu naše nasleđe i tradiciju.
''Vojničku pasuljijadu“ već sedmu godinu za redom organizuje Udruženje građana „Vojnička pasuljijada Veternik“, u saradnji sa MZ Veternik. I ove godine, manifestacija ima humanitarni karakter, odnosno sva sredstava uplaćena za učešće u takmičenju biće prosleđena jednoj socijalno ugroženoj porodici iz Veternika.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena