Yunet
 

Društvo

Vojska Srbije danas obeležava dva praznika

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 26. septembar 2022. • 10:45 •

Vojska Srbije danas obeležava dva praznika

Povodom vojnih praznika Dana Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Dana Tehničkog remontnog zavoda NH "Ðurđe Dimitrijević - Ðura" koji se obeležavaju danas, ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitke.

Ministar je podsetio da je na današnji dan 1899. godine naređenjem vojnog ministra Kraljevine Srbije u Beogradu formiran "Beogradski vojni orkestar", navodi se u saopštenju ministarstva.
"Dostojni imena velikog umetnika koje nosite, negujući tradiciju dužu od jednog veka, i danas visokim umetničkim kriterijumima i širokim repertoarom dajete nemerljiv doprinos očuvanju i razvijanju srpske kulture. Siguran da ćete i ubuduće uspešno realizovati planirane projekte i ostvarivati zapažene rezultate, čestitam vam praznik", naveo je ministar.
Takođe, naveo je da je na današnji dan pre sedam decenija osnovana radionica, kao specijalizovana vojna ustanova i čestitao praznik TRZ NH „Ðurđe Dimitrijević - Ðura".
"Nastavljajući tradiciju, profesionalnim pristupom radu i stalnim stručnim osposobljavanjem i danas uspešno realizujete zadatke na održavanju i generalnom remontu ubojnih sredstava.Uz želju da i u narednom periodu dajete svoj nemerljivi doprinos efikasnosti naših jedinica Vojske Srbije, čestitam vam praznik", rekao je ministar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena