Yunet
 

Društvo

Postavljeni držači za bicikle na više lokacija u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 7. oktobar 2022. • 10:31 •

Postavljeni držači za bicikle na više lokacija u Novom Sadu

Pored toga što nastoji da razvija i širi NS bajk sistem, JKP”Parking servis” postavljanjem držača za bicikle podstiče i afirmiše bicikle kao alternativni prevoz po gradu.

Držači za bicikle su namenjeni svima koji voze svoje bicikle, kako bi na bezbedan i kulturan način mogli da ih parkiraju. I ove godine “Parking servis” je nastavio ovaj posao i u ovoj godini postavio 185 držača na 30 lokacija,  što znači da je do sada postavljeno preko 1500 držača , na preko 200 lokacija.
Reakcija naših sugrađana na postavljanje držača za bicikle na određenim lokacijama u gradu su  krajnje pozitivne i naišle su na odobravanje. U cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za odvijanje biciklističkog saobraćaja “Parking servis“ je reagovao na ovakve potrebe građana Novog Sada. Većina lokacija za postavljanje držača za bicikle su određene na zahteve građana, a posle analize potreba naših sugrađana i pristupačnosti terena za bicikliste. Ova „mala parkirališta“ za bicikle postavljena su u svim delovima grada, a na ovaj način su pokrivene sve značajnije institucije u gradu, kao i banke, škole, pijace… mesta koja su svakodnevna potreba naših sugrađana. Držači su postavljeni i u dvorištima škola,  OŠ „Kosta Trifković“, OŠ „Ivo Lola Ribar“, a upravo ovih dana se postavljaju i u srednjoj Elektrotehničkoj školi. Ono što treba istaći je i to da se građani „Parking servisu“ mogu zvanično obratiti i predložiti lokacije za postavljanje držača za sledeću godinu na mejl adresu [email protected]

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena