Yunet
 

Društvo

Održano tamičenje dobrovoljnih vatrogasaca „Ko brže- ko više“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 8. oktobar 2022. • 11:06 •

Održano tamičenje dobrovoljnih vatrogasaca „Ko brže- ko više“

Član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić prisustvovao je otvaranju vatrogasnog takmičenja „Ko brže-ko više“ koje je održano u Budisavi, u organizaciji Vatrogasnog saveza Grada Novog Sada.

On je pozdravio prisutne u ime gradonačelnika Miloša Vučevića i rekao da je ovo takmičenje izuzetna prilika da dobrovoljni vatrogasci
demonstriraju svoje znanje i veštine u izvođenju vatrogasnih disciplina i drugih zadataka.
- Kroz prikazivanje tehnika i veština u izvršavanju različitih zadataka na zaštiti od požara i spasavanju, afirmisali ste i promovisali vatrogastvo među građanima, a posebno među decom, što je izuzetno značajno. Važno je i da se građani edukuju i shvate da mogu puno da učine za opštu, ali i ličnu bezbednost. Takođe, građani uvek treba da se odazivaju izvršavanju zadataka kroz edukacije i svojim učešćem podignu nivo svesti o zaštiti od požara i bezbednosti.
Grad Novi Sad prepoznaje značaj dobrovoljnih vatrogasnh društava čiji članovi odvajaju deo svog slobodnog vremena da bi dali doprinos zajednici. Ulaganje u bezbednost građana i imovine mora imati prioritet u odnosu na sve druge investicije, jer ljudski život nema cenu. Važno je da službe koje spašavaju živote imaju dobre uslove za rad i zato Grad Novi Sad nastavlja da ulaže u opremanje svih organa bezbednosti- rekao je Zdravko Jelušić.
On je dobrovoljnim vatrogascima poželeo da imaju što manje posla, te da im rad u oblasti prevencije bude glavni zadatak.
Takmičenje „Ko brže- ko više“ je okupilo oko 200 učesnika u različitim kategorijama i to: vatrogasni podmladak od 6-11 godina, juniori od 12-16 godina, seniori „A“ 16 i više godina i seniori „B“ preko 30 godina starosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad