Yunet
 

Društvo

Vrbas proslavio Dan opštine i Dan oslobođenja

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. oktobar 2022. • 13:31 •

Vrbas proslavio Dan opštine i Dan oslobođenja

Polaganjem venaca na spomenike palim borcima i vojnicima Crvene armije, poginulim ratnicima u ratovima 1991. do 1999. godine , svečanom sednicom Skupštine opštine i akademijom na kojoj su uručene Oktobarske nagrade obeležen je 20. oktobar Dan oslobođenja i Dan opštine Vrbas.

- Mi odajemo počast hrabrim ljudima koji su se borili iz visokog osećaja svete dužnosti. Opština Vrbas je dostojni čuvar velikog nasleđa antifašističke borbe - rekao je nakon polaganja venaca predsednik opštine Predrag Rojević.
On je nakon polaganja venaca na svečanoj akademiji uručio Oktobarske nagrade književniku Miroslavu Aleksiću i Horu “Bački pevači” Kulturnog centra Vrbas.
- Dan grada i Dan oslobođenja Vrbasa prilika su da nagradimo najbolje pojedince i iskažemo im dužno poštovanje, ali i da građanima podnesemo račune o radu na najvažnim projektima. Opština Vrbas više nego ikad ulaže u unapređenje uslova života svakog svog stanovika. Investira u razvoj svakog naselja. Investira u puteve, vodovod, kanalizaciju, škole, vrtiće, bolnice, domove zdravlja, dečija igrališta, sportske objekte. Samo ove godine realizovali smo investicije vredne preko 500 miliona dinara. Ulagali smo u svakom naselju, Kucuri, Zmajevu, Ravnom Selu, Bačkom Dobrom Polju, Savinom Selu i Vrbasu - rekao je Rojević.
Prema njegovim rečima, nakon potpune rekonstrukcije vrtića “Bubica” i “Poletarac”, privode se kraju radovi na rekonstrukciji OŠ ”Svetozar Miletić”, te da će uskoro započeti radovi na rekonstrukciji vrtića "Vila" i "Livadica".
- Radili smo mnogo. I radićemo još više. U izgradnju Doma u Ravnom Selu investirano je više od 200 miliona dinara. U potpunosti je rekonstruisan Dom zdravlja. U toku je zamena krova i krovne konstrukcije na Domu kulture u Kucuri, vredna 5,8 dinara. U saradnji s Pokrajinskom vladom, kroz investiciju od 4,2 dinara, potpuno je uređen stadion OFK Vrbas. Više od 6.000 stanovnika Kucure i Savinog Sela, posle skoro dve decenije, dobiće čistu vodu za piće. Svih 2.000 domaćinstava biće priključeno na gradski vodovod. Radovi na izgradnji cevovoda dugog 14 kilometara i gardnji bunara su pri kraju. Vrednost investicije 4.100.000 evra. Zamenjen je parket u sportskoj dvorani CFK "Drago Jovović" i rekonstruisana terasa. Rekonstrusane su ulice, izgrađeni stanovi za izbegla lica... - istakao je Rojević.
Predsednica Skupštine opštine Vrbas Sanja Žigić istakla je da se Oktobarske nagrade dodeljuju za ostvareni rad i uspehe u stvaralaštvu.
- Oktobarska nagrada  predstavlja potvrdu posebnosti i posvećenosti. Priznanje za naporan rad i požrtvovanost. Svaki čovek, svaka karijera je jedinstvena, ali je sasvim sigurno da sve ovogodišnje dobitnike Oktobarskih nagrada, kao najprestižnijeg priznanja koje dodeljuje Opština Vrbas, odlikuje isto - želja da kroz lična dostignuća služe opštem dobru, svom gradu, i svojim sugrađanima. I oni to rade sa nesumnjivim uspehom. Opština Vrbas će sa svoje strane nastaviti da investira u razvoj svakog naselja, svake ulice, kako bi nam svima život bio još bolji - rekla je Žigić.
Proslavi Dana opštine prisustvovali su Brano Ćurčić, potpredsednik Pokrajinske vlade,  Aleksandra Đanković i Nemanja Zavišić potpredsednici Skupštine Vojvodine, predstavnici lokalnih samouprava Subotice, Temerina, Malog Iđoša i Bača, verskih zajednica, udruženja boraca i nacionalnih saveta, kao i predstavnici bratskih opština Gedre, Erduta, Gračanice, Berana, Herceg Novog, Mojkovca i Istočne Ilidže, kao i konzul Crne Gore Nevena Ćirović.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena